söndag, november 29, 2009

WeekendSumUp


Kort summering av helgen..

* Tränade ett spinningpass på fredagen, temapass Kent vs. U2 framfört av Therese. Jättfin klass, bra musik, well done! Skulle dock lyssnat på min egen instruktörsröst och vilat från träning eftersom det inte hände något alls med pulsen även om jag ville. Typiskt överträningssymptom. Vila mer skrälle( läs mig själv). Sen iväg på middag hos en trevlig kollega.

* Vaknade kl. 08 trots att jag lade mig kl 03. Lång frukost, läste lite måsteböcker samt tittade lite närmre i runners senaste, eller nästsenaste rättare sagt. Stor bild på kollega Andreas som ser väldigt cool och sportig ut på ett helt uppslag i tidningen. Kul! Tog mig trött till Valhalla, mötte upp två triathletkompisar och drog mig igenom dryga 2000 m. Seg men det lossnade lite efter en kvart. Tänkte köra lite styrka efteråt men orkade inte..
Jag kikade lite efter gamla simmarvänner eftersom SM gick på kortbaneSM gick på Valhalla i helgen. Var dock där precis mellan försöks- och fnialpasset så simhallen var i princip tom. Inhandlade dock en body-dry-towel ( se nedan)från Arena så man slipper ha en dyngsur handduk efter träningen. Tog mig hem och dog framför dvd´n och Benjamin Buttons Otroliga Liv. Orkade inte igenom hela, somnade som en stock. ZzzZzzZzz.

* Vaknade innan klockan ringde. Såg klart filmen framför frukosten, typiskt amerikanskt berättad, betyg 3/5. Sedan cykel-workshop på Kompassen. Träffade bl.a. Jessica som höll shoppen och kör klassen efter mig på Nike-konventet. Trevligt med input.

* Kaffe på stan, sen hem och lämna träningsprylarna. Ut på stan igen i fint väder, hamnade till slut på Åhléns och fann en Timbuk2 väskor för 299:- (!). Köpte den, har använt min andra i 15 år(!) och endast en söm har släppt lite. Sjukt bra kvailitét men kanske läge att uppdatera sig tidsmässigt:) Det blev en julklapp till någon:) och även lite duschcreme till mig själv.

Kittet från helgen; luktagott, bärarätt och torkatorrt.

* Förr stod Z för Zorro. Idag betyder det Zlatan. Vilken kung. Fantastico!

torsdag, november 26, 2009

Solariestriden part IV



Så har debatten flyttat in på kultursidorna :) Klicka på länken och se videon.

"Där går gränsen till det oförlåtliga"

Solariestriden part III


SATS beslut om att avskaffa solarier har lett till att fler har börja fundera på konsekvenserna av solningen. Idag meddelar Göteborgs kommun( GP) att de införa 18-årsgräns på samtliga solarier i stan.

onsdag, november 25, 2009

Japonica debuterar på Nef


Idag kommer jag direkt efter klassen att bege mig ner till Nef för att mingla på Lina Holms releasefest då hon släpper sin första skiva. Har man inget planerat för kvällen så rekommenderar jag varmt hennes spelning. Melodiös pop med både svärta och medryckande studs, lyssna närmre på myspace. Missa inte!

måndag, november 23, 2009

What turns you on?


Detta inlägget handlar om motivation och om kreativitet i slutändan. Men först en liten inledning. I förra veckan avslöjade som sagt SATS att de tar bort sina solarier vilket har skapat debatt på bloggar och i tidningar. Man kan se det som att SATS vill uppfattas som moderna och ansvarstagande, politiskt korrekta. Jag tycker det är modigt att försöka sanera en bransch som ibland står för tveksamma ideal. Motsatsen till att vara politiskt korrekt är att vara politiskt inkorrekt. Jag såg några bilder på FB och dessa blev fröet till detta inlägg.

Bilder jag såg visade en eventklass som gick under temat "Förbjuden Cykling". Jag var inte med på klassen och vet egentligen inget närmre om den( någon som kanske läser kanske var det, fyll gärna i luckorna i så fall:) ) men kan väl ana tankegången när man såg bilderna från klassen. Bilderna avslöjade att det bjöds på hämtpizza serverad ur direkt ur kartongen före, på eller efter klassen. Idén är skruvad men ändå lite rolig. Man kan väl ana en viss glimt i ögat får jag hoppas. Det är kanske inte den typ av event jag själv skulle backa upp till 100% träningsmässigt, men som sagt, tanken är så twisted att man inte kan låta bli att charmas av galenskapen. Det är väl lite som att svära i kyrkan.


Think outside the box but eat directly from it..;)

Det är väldigt olika saker som kan locka fram deltagarnas inre motivation. Det är synnerligen subjektivt och själva utmaningen med att instruera. Alla har olika preferenser.

Det som ger dig som deltagare inre motivation kan vara instruktörens sätt att leda & coacha klassen, musiken kanske prickar helt rätt eller atmosfären i salen får gruppen att lyfta varandra. Ofta när klasser går under event så handlar det om olika musikaliska teman, någon form av cykelinfluens eller att instruktören spexar till med att klä ut sig. Just spinninginstruktörer är generösa med att bjuda på sig själva.
Vissa deltagare motiveras av att instruktören har bra teknik på cykeln, är vältränad eller utstrålar god fysisk rent allmänt. Andra kanske går igång att instruktören besitter mycket träningskunskap, är rolig eller kan sätta ord på träningskänslor träffsäkrare än andra. Har instruktören cykelbakgrund så attraherar det en klick av spinnare kan t.o.m inge en viss respekt bara med att bära rätt par Sidi-skor. Detta föranleder följande fråga..

Vad ger dig inre motivation att prestera bättre på cykeln?

söndag, november 22, 2009

Familjepolitik


Ibland längtar jag hem. Hem till Skåne, hem till familj och vänner med stadiga fötter på jorden. Hem till det östra hörnet, sydspetsen och till Wallanders gator. Snart råder det bot på detta, jul i synbart sikte. I brist på denna längtan får jag nöja mig med den andra Familjen. Han, ja Familjen alltså, går från klarhet till klarhet. Klurigare electrobeat får man leta efter. Han är även en remixare av rang och har gjort en fantastisk version av Kent´s Töntarna. Leve Familjen.

Flyt


Jag har äntligen kommit över den där tröskeln i simningen när det inte känns tungt och segt som sirap längre. Det har blivit några pass de senaste veckorna men tyvärr bröts sviten med först influensa och sedan matförgiftning. Men igår, efter ca 10 000 m totalt fördelat på 4-5 pass, kom glidet och flytet tillbaka, åtminstone på lite kortare distanser. Det är en en underbar känsla, lite som man skulle fått luft under vingarna och lyft som ett segelflygplan. Handen fångar vattnet och man drar sig fram bland molekylerna. Vattnet virvlar, bubblar och sköljer i ansiktet och blir till musik i öronen. Kroppen känns pigg och andningen fungerar utan tankar på den. Farten smyger sig tillbaka och flytläget känns högt. Runners High, Swimmers Flow. Så måste det vara.
Nu ska jag försöka hålla minst 2 pass i veckan. Det känns också bra att få jobba med konditionen med något annat än benen som på cykeln eller i löpspåret. Simning är bra träning, skonsamt och ger ändå lite skön pump i axlar och bröst.

Ni vet väl förresten att ni som SATS-medlemmar med Göteborgskort(Silver) har fri tillgång till Valhalla-badet! En grym bonus om man gillar vatten.

Lilla Åhus-företaget Malmstens gör världens bästa simglasögon.


fredag, november 20, 2009

Solariestriden part II


Ganska väntat kom gårdagens beslut om att ta bort solarierna från SATS mötas av kritik. Vad SATS medlemmar säger lär man ju får höra direkt på anläggningen. Nyheten är numera en riksnyhet( Svt, Exp, GP)



Men, nu har Ultra Tan AB som företräder solariebranschen kommit med svar på tal och hävdar att WHO´s rapport är jävig och falsk. Läs deras replik nedan:


Falsk forskningsrapport bakom Sats beslut
2009-11-20 11:23

Träningskedjan Sats beslut att ta bort alla solarier från sina anläggningar har fått stor uppmärksamhet i media. Vad många inte känner till är att den forskningsrapport som ligger till grund för beslutet blivit grundligt sågad av andra forskare.

– Den forskning som kommit de senaste åren pekar på att sol är nyttigt för oss, säger Roland Laurent, styrelseledamot i Solarieföreningen. Läs mer.
I rapporten ”Artificial UV Radiation and Skin Cancer” från The International Agency for Research on Cancer (IARC) påstås att solariesolning i unga år ökar risken för hudcancer senare i livet. IARC är sponsrat av kosmetikaindustrin som varje år tjänar stora pengar på solskyddskrämer.

En internationell forskargrupp har dock avfärdat påståendet som falskt och vilseledande. Och de har stöd i en EU-finansierad studie som inte fann något som helst samband mellan solariesolning och hudcancer.
IARC:s rapport vill göra gällande att ”användandet av solarier före 35 års ålder ökar risken att få hudcancer (melanom) med 75 %". Organisationen Sunlight Research Forum (SRF) lät ett antal internationellt välkända forskare titta närmare på studien. De avfärdade studien som ”spurious” (enligt ordboken ”falsk, oäkta, förfalskad, hycklad”).

Enligt en av forskarna, dr Frank de Gruilj vid Institutionen för Dermatologi (läran om huden och dess sjukdomar) vid center för medicin vid Leidens Universitet i Holland, går det inte att bestämma om hudcancer beror på sol ute eller sol inne.

Andra forskare har dessutom hävdat att negativa solråd i sig riskerar att öka antalet cancerfall, då solen är vår viktigaste källa till D-vitamin, vilket i sin tur är det viktigaste skyddet mot cancer i allmänhet. Och solarier är lika bra på att generera D-vitamin som ”naturlig” sol. (Se relaterade releaser.)
Inget samband mellan solarier och hudcancer
Ad Brand, som leder SRF, säger vidare att IARC helt utelämnade en viktig europeisk studie. Några korta fakta ur och om studien som IARC ignorerade:

Studien finansierades av EU och genomfördes av Luxembourg Health Institute.
Studien gäller solariesolning och risken att utveckla melanom hos 18 – 49 åringar.
Studien behandlade 622 fall av melanom och patienternas exponering i solarier och i naturlig sol.
Kontrollgruppen utgjordes av 649 personer i sex europeiska länder.
Nivån vad gäller solning var högre än i någon tidigare studie i samma ämne.

Ingen koppling hittades mellan melanom och solarier.
Ingen koppling hittades mellan spenderad tid i solarier och risken att utveckla melanom. Detta oavsett om personerna hade solat mycket eller litet i solarium.
Ingen koppling hittades mellan solariesolning före 19 års ålder och melanom senare i livet.
Ingen koppling hittades mellan högt användande av solarium och melanom.

– Solarier erbjuder alltså inte bara ett kontrollerat sätt att bli brun, utan kan även för-hindra D-vitaminbrist, tillägger Christina Lorenz, ordförande i European Sunlight Association (ESA). Hon fortsätter:
– I ett solarium kan du få ett individuellt program som tar hänsyn till din hudtyp, soltid med mera så att du blir brun, inte bränd.
Oavsett om du solar inne i solarium eller ute i solen ska du givetvis undvika att bli bränd.
Fakta om D-vitamin (mer information hittar du i relaterat material)
Enligt ett flertal forskarrapporter från världen över (se relaterat material) har D-vitamin en starkt förebyggande effekt på cancer, hjärt/kärlsjukdomar, benskörhet. Dessutom stärker D-vitamin immunförsvaret.
90 % av vårt D-vitamin bildas av huden när den utsätts för UV-ljus.
Det spelar ingen roll om UV-ljuset kommer från ett solarium eller från solen.
Fakta och källa till studien

Du kan ladda ner en sammanfattning av studien, ”Johan Moan, Zoya Lagunova, Emanuela Cicarma, Lage Aksnes, Arne Dahlback, William B. Grant, Alina Carmen Porojnicu: Sun-beds as Vitamin D Sources” på www.sunlightresearchforum.eu.



torsdag, november 19, 2009

Grand Deluxe


Sedan gymbranschen de senaste åren formligen exploderat så är blivit viktigare att profilera och nischa sig för att sticka ut bland sina konkurrenter. Det finns lågprisgym, lyxgym, kedjor, små aktörer, företagsgym m.m. Numera är det också ganska vanligt att hotell har egna gym. Jag tittade just på Grand Hotels nyrenoverade gym- och spadel. Den ser onekligen riktigt exklusivt ut. Wow.

Gymdelen

Spaets behandlingsrum

Gemensam pool

Herrarnas pool

So You Think You Can Instruct?




Är du intresserad av att ingå i SATS framgångsrika gruppträningsteam?
Nu söker vi gruppträningsinstruktörer till Göteborg och Malmö!
Är du intresserad är du välkommen att anmäla dig till vår träningsträff, träffen är för dig som har en dokumenterad gruppträningsutbildning. På träningsträffen kommer du att få presentera ca 10 min valfri del ur den klass du vill instruera i.

Göteborg!
20 november klockan 17.00-20.30 på SATS Kompassen.

Malmö!
5:e december klockan 11.00-16.00 på SATS Västra Hamnen

SATS tar bort solarier


SATS Landala är ett av många SATS-center som erbjuder solarium. Fr.o.m. 1 december kommer dessa dock tas bort.


Det är ett centralt beslut som gäller alla SATS-center. Mer information och bakgrunden till beslutet hittar ni här.( länken är visst borta nu-omdirigerar så fort det är klart!)

Vad tycker ni- bra eller dåligt?

onsdag, november 18, 2009

Tack!


Bästa cyklister..

TACK för en fantastisk klass igår! Bra jobbat och härlig energi i klassen! Jag vill också framföra tack från Johan som tyckte det återigen var väldigt kul att få driva på er med trummor och rytm.

Jag hoppas Hanna tar hand om er just nu i skrivande stund. Jag drabbades dessvärre av någon slags matförgiftning igår men är snart på benen igen. Mycket sjukdomsskräp i omlopp nu.

Vi ses i nästa vecka:)

/M

onsdag, november 11, 2009

Inspirationsklass "ROOTS" med livetrummor!


Nästa tisdag den 17 nov kommer jag hålla en inspirationsklass på vår temadag på Landala. Temat är som sagt Africa och jag har då glädjen att få förstärkning av min gode vän Johan Horner på congas. Johan är en briljant jazztrummis och tillika fantastiskt duktig på olika percussioninstrument, bl.a. congas. Klassen kommer genomsyras av rytm och klubbmusik med afrikanska rötter. Här kan vi verkligen snacka back to the roots!

Missa inte- boka er i tid! Lyssna på klassen här!

"ROOTS" kl 17.30-18.25 SATS Landala!



Johan kommer även backa upp Rebecka på en extrainsatt afroklass. Detta brukar bli en upplevelse utöver det vanliga så är du hellre sugen på att slänga av strumporna och dansa lite så häng med på Rebeckas klass.

Välkomna till Landala goes Afrika nästa tisdag den 17:e!

Mitt i prick


Jag tittade på SVT´s program Sommarpratarna igår. I programmet fick några av gångna somrars värdar träffas över en middag och snuttar ur deras redan sända program spelades upp. Ämnet diskuterades sedan bland middagsgästerna som fick ge sin syn på saken. Gårdagens gäster var Kattis Ahlström, Lena Endre, Nisse Simonsson, Kjell Sundvall och Alex Schulman. De personer som gjorde störst intryck på mig var Kattis och Alex. Jag tyckte Alex Schulman gav ett väldigt sympatiskt intryck när han ställde bra frågor och lyssnade på de andra middagsgästerna. En helt ny person uppdagades, en mycket trevligare kille med god analysförmåga, djup och mjuka värden. Hans eget program från i somras handlade mycket om hans sorg efter sin avlidna pappa. Gripande och vackert skildrade han sin pappas sista minut i liv. Programmet ligger som podcast på iTunes och jag rekommenderar er att lyssna på det.

Det som jag nog ändå satte störst personligt intryck på mig var en del av Kattis Ahlströms program från 2006 då hon berättade om hur en elak recension av henne, som också handlade om hennes person, sänkte hennes självförtroende fullständigt( spela fram till 26.30). Hon ville sluta med sitt jobb och drog sig sedan tillbaka från rampljuset efter detta. Resan från att ha varit en hyllad programledare till en liten osäker person gick snabbt tack vare recensionen. Detta ämnet har jag själv reflekterat över och många kan nog känna igen sig i det hon sa.
Det går också att snabbt att överföra detta "problemet" i vilket sammanhang som helst, t.ex. recensioner av instruktörer på träningsbloggar.
Jag läser ganska många träningsbloggar och det är inte sällan det recenseras instruktörers insatser på pass. Det är både på gott och på ont, sålänge man framför saklig konstruktiv kritik så är det helt ok. Men jag har läst en hel del bloggar där instruktören ibland namnges och sågas för musikval, klädval etc. Är det ok och är det relevant kan man fråga sig?

Det är lätt att intala sig själv att ta osaklig kritik med en klackspark men någonstans är det också svårt att inte bli personligt berörd när man blir offer för den. I mina ögon är det ett ganska fult sätt att sko sig på andras bekostnad. Kaxighet är snarare ett "bra" ord på nätet, det ger ofta fler läsare och bloggen får fler träffar. Det är lätt att vara kaxig och rättfram framför sin skärm i lägenheten men inte lika enkelt att vara det face-to-face med den man recenserar. Varför framför man inte sin kritik direkt efter klassen kan jag fråga mig själv? Jag vill avslutningsvis poängtera att jag tycker bloggar är en bra kanal att lätta sitt hjärta och är inte emot recensioner som är rättvisa och konstruktiva. Någon som såg programmet? Vad tyckte/tycker ni?


tisdag, november 10, 2009

Tophat


Har du brist på inspiration och kreativitet? Köp en hatt. Frågan är vilken hatt som användes när detta beslut togs( länken)?

måndag, november 09, 2009

Sparris


Bästa deltagare.. jag kommer ta ledigt från cykeln imorgon p.g.a. feber och halsont. Jag hoppas på snabb bättring men är inte helt säker om det blir några pass denna veckan. Hoppas ni är friska och krya iaf:)


lördag, november 07, 2009

Årets julklapp


När jag var yngre kunde jag spendera timmar framför Naturkompaniets katalog. Jag var snudd på lite överfascinerad över alla prylar som fanns där. Superlätta primuskök i titan, vassa oaklayglasögon och prassliga skalplagg. Jag har väl inte tappat intresset helt men det har helt klart mattats av. Det är nog 10 år sedan jag hade katalogen hemma men igår tog jag med ett ex i farten på väg hem från stan.

Jag är inte heller personen som drar på hike och behöver prylarna. Men det är något med de där krokarna i olika aluminiunlack som ändå lockar, det är någon slags leksakskänsla i vuxen ålder. Man vill ha dem lite bara för sakens skull.

Nybliven cyklist som jag numera är har det färgade aluminiumet fått lämna plats åt karbonet. Detta är en farlig övergång katalogmässigt eftersom man numera tycker ett hjulpar i karbon för 5000 kr är rena kapet. Not good.

Men men. Nu till rubriken. Jag hittade julklappen som kommer stå överst på min julklappslista. Vad. Jo, en espressopump. Finkaffe på distanspassen. Genialt! Jag har sett den tidigare men den har fallit i glömska. Tack vare katalogen så färskades minnet upp. Hoppas tomten läser bloggen.

Pump it up.

Det finns fler prylar för vildmarksconnoisseuren.

Pressure Is On


Jag är anmäld till en halvmara och en mara nästa år. Min löpträning är obefintlig. Bra tänkt.

Dom andra


Kent släppte nytt igår. Även denna tjejen. Båda bra. Båda Kent fast på olika sätt.



torsdag, november 05, 2009

Gårdagens pass..

.. kan ni lyssna på här, fartlek med möjlighet att få jobba tufft under lite längre perioder. Jag måste passa på att säga tack för att ni deltagare kommer tillbaka pass efter pass. Och som sagt.. ge gärna Din synpunkter här om eventuellt att köra en 75 min klass till våren på onsdagar. Kommentera mera:) Ha det gott!

onsdag, november 04, 2009

Nike 2010


Jag är väl medveten om att min rubrik inte direkt sticker ut från övriga bloggare idag. Men det är väl bara det som gäller idag.. Nike Nike Nike, Nike-konventet 2010. Idag släpptes nämligen schema och presentatörer på webben för allmän beskådan. Konventet äger rum sista helgen i januari i Stockholm. Det blir mitt första Nike-konvent och oj så mycket välkända namn det är på det späckade schemat. Tokigt mycket inspiration och det finns inte en klass som låter ointressant. Wow.

Som presentatör får man gå på klasser i mån av plats. Jag kommer ju självklart känna att jag vill testa i princip allt som körs i spinningsalen men det är som ni förstår inte realistiskt. Dessutom vill jag gärna supporta på de personer jag känner mensamtidigt suga i sig ny inspiration av instruktörer man inte har träffat tidigare. Angenäma problem:)

Min klass hamnade bra tidsmässigt- söndag kl. 12.00-13.00. Jag valde att kalla den ReCharge för att betona återhämtningen. Jag har redan börjat skissa på musik, mycket man vill ha med.. Min klass ligger inbakad bland ett gäng andra intervallklasser så den som vill kommer få sin dos med intervaller med andra ord!

Såhär ser schemat ut:

Lördagsschemat. Så mycket händer samtidigt. Åsa kör sin strip och Jessica öppnar cykelsalen. Ingen dålig start!


Söndag. Man får väl se hur spänd man är och hur man ska ladda inför sin egen klass.

Jag hoppas få plats på coachen Christer Olssons föreläsning.

Bruno Sardella- legendarisk spinninginstruktör.. Kanske den med mest attityd på konventet. Fransman- det kanske syns? Cool snubbe:)

Och så finns det typ ca 1000 andra grejer man vill gå på..


Temaklass comin up


Tisdag den 17:e nov är det åter övergripande tema på Landala. Temat är Afrika. Således blir det en cykelklass på samma tema! Vik ett öra i kalendern, det kommer bli en minnesvärd klass.. :)

Hello Africa, tell me how you doin

tisdag, november 03, 2009

Healthy Business part 2


Nu är även listan över årets nominerade instruktörer släppta på Healthy Business. Ni som läste förra inlägget kanske höll med eller var emot hurvida det är ok att vara nominerad( av sig själv?) och samtidigt sitta med i juryn. Oavsett om man inte får rösta på sig själv så ger det ingen bra trovärdighet utan bara massa frågetecken. Jag tycker de som sitter i juryn kunde nöja sig med det. Det borde vara tillräcklig prestige i sig. Nog om det. Är det lika illa ställt med valet av årets instruktörer? Nej, inte alls- vilken befrielse! Jag skulle tvärtom vilja säga att juryn har gjort ett bra urval!

Listan representerar alla möjliga dicipliner som dans, yoga, cykel, kombat, pump mm. Det finns både redan kända namn och mindre kända namn, unga upcomin instruktörer och rutinerade rävar. Det är ett bra tvärsnitt på storstäderna och gym utanför storstadsregionerna, båda tjejer och killar finns representerade. Det är också en bra spridning på de olika gymklubbarna. Jag känner igen en hel del men det är även några nya namn. En perfekt mix helt enkelt. Bra jobbat juryn!

Här har ni namnen:

ÅRETS GRUPPTRÄNINGSINSTRUKTÖR: NOMINERADE
★ Oscar Nilsson, World Class
★ Jessica Clarén, World Class
★ Susanna Persson, Sportlife
★ Konstantin Granlund, Army Fitness
★ Emma Johansson, Nordic Club Växjö
★ Johanna Andersson, Göteborg
★ Leon (Hobro) Hansen, Sats Stockholm
★ Kicky Skoogh, Friskis och Svettis
★ Pernilla Blomqvist, Sportlife
★ Niklas Liljesand, Sats Göteborg

Nu är det bara att gå in och rösta! Lycka till alla kandidater:)

Tröst-ät rätt


Engelska forskare har funnit samband att folk som ätit processad mat lider större risk att drabbas av depression än för de som äter renare råvaror bestående av bl.a. grönsaker, frukt och fisk. Läs referatet av studien här.

måndag, november 02, 2009

Healthy Business


Jag tycker ju att det är intressant att följa gymbranschen lite ur ett marknad- och produktutvecklingmässigt perspektiv. Numera är träningsbranschen en miljardindusustri och big business. Nu är nomineringarna till Healthy Business släppta. Jag tycker dock att det är minst sagt märkligt att vissa som är nominerade har direkta kopplingar till den jury som sedan ska bestämma vem som vinner? Här gäller tydligen inte vanliga jäv-regler? Känns inte så seriöst.. hur har de egentligen tänkt? Vad tycker ni?

Hursom.. såhär ser det ut:

Årets Klubb
Går till den klubb som med hänsyn taget till flertalet kritiska faktorer utmärkt sig gentemot andra aktörer. Bedömningen baseras på klubbens utformning, inredning, hygien, ekonomiska parametrar, generellt intryck, personal, utbud och hemsida.

ÅRETS KLUBB: NOMINERADE

★ Strömstad Badanstalt, Strömstad
★ Studio Aktiverum, Helsingborg
★ World Class Värmdö, Stockholm, Värmdö
★ Inpuls, Luleå
★ Friskvågen, Varberg
★ Friskis & Svettis Malmö, Johanneslust

Årets hemsida
Går till den klubb som utmärker sig mest på Internet. Utmärkelsen tar hänsyn till hemsidans funktion, grafisk form, användarvänlighet, information samt nytänkande.

★ NOMINERINGAR PRESENTERAS 3 NOVEMBER ★

Årets mest innovativa Klubb
Detta pris går till den klubb som på ett kreativt och innovativt sätt utmärkt sig under det gångna året.
Det kan vara allt från en intressant inredningslösning, ett helt nytt utbud, nytt sätt att jobba med medlemmar/medlemskap, marknadsföringsåtgärd etc.


ÅRETS MEST INNOVATIVA KLUBB: NOMINERADE
★ Breeze Fitness, Ystad
★ Cybersport Ballroom, Stockholm
★ Fitness 24 Seven
★ World Class Värmdö, Stockholm
★ Sportlife Exclusive, Göteborg

Årets förebild
Går till den person som under det gångna året gjort en insats eller prestation som verkat positiv för branschen. I denna värdering tas även hänsyn om aktören bidragit till ökat massmedialt intresse för branschen. Det kan vara en expansiv klubb, en uppskattad leverantör, en enskild individ, instruktör etc.

ÅRETS FÖREBILD: NOMINERADE
★ Magnus Samuelsson, stark man inom tränings- och underhållningsindustrin
★ Martin Lidberg, fd världsmästare i brottning som synts flitigt på TV.
★ Charlotta Rehnman, projektledare STAD (100% Ren Träning)
★ Cecila Gustavsson, egen företagare (Holistic Training)
★ Birgitta Thörn, Itrim
★ Carina Isaksson, eldsjäl och PT på heltid
★ Paolo Roberto, programledare, inspiratör och författare
★ Björn Johansson, lönsamhetskonsult klubbträningsindustrin
★ Fredrik Fredda Eriksson, tävlingsarrangör och inspiratör
★ Magnus Wilhelmsson, VD Sportlife
★ Theresa Alvén, bloggare, "Spark i baken"

Årets gruppträningsinstruktör

Delas ut till den instruktör som genom god kompetens, entusiasm uppnått goda resultat och uppskattning i sin yrkesroll. I bedömningen tas även hänsyn om personen även på något sätt verkat för att bidra till branschens utveckling.

★ NOMINERINGAR PRESENTERAS 3 NOVEMBER ★

Årets personliga tränare
Delas ut till den instruktör som genom god kompetens, entusiasm uppnått goda resultat och uppskattning i sin yrkesroll. I bedömningen tas även hänsyn om personen även på något sätt verkat för att bidra till branschens utveckling.

ÅRETS PERSONLIGA TRÄNARE: NOMINERADE

★ Seth Ronland, Breeze Fitness i Ystad
★ Åsa Carlson, Nordic Club i Växjö
★ Jörgen Karlsson, Takkei Training Systems
★ Elaine Gustafsson, Sportlife Stenugsund
★ Ingrid Täpptorp, Sportlife Exklusive
★ Jarkko Kortelainen, Fustra - Fusion Functional Training
★ Ali Ghelem, Coacha
★ Erik Börjesson, SATS Zenit i Stockholm
★ Boris Kuzmic, Sergel Spa & Fitness
★ Daniel Andréasson, Spinal Balance

Årets leverantör
Ges till den leverantör har gjort bäst intryck i branschen med hänsyn taget till kundnöjdhet, service, produkt/tjänst, leverans samt för- och efterbehandling.

ÅRETS LEVERANTÖR: NOMINERADE

★ PT School
★ Svensk Fitness
★ Eleiko Sport
★ Concept Träningsredskap
★ Les Mills Nordic
★ Activio
★ Dalblads Nutrition

Juryn som har tagit ut bidragen ser ut såhär:

ÅRETS JURY BESTÅR AV:
Björn Johansson, VD Top Quality Cubs, Stefan Tingwall, VD KlubbSverige, Jesper Magnusson, VD Les Mills Nordic, Magnus Branzén, webbmaster BODY Magazine, Björn Lindgren, webbmaster Fitness Magazine, Ola Ahlvarsson, VD Result AB, PA Dagborn, VD Vallentuna Gym & Sim, Marie Kjellnäs, chefredaktör Fitness Magazine, Ove Rytter, VD Effektiv Produktion, Kristian Berg, rektor Personal Training School, Helena Arnold, VD The Academy, Fredrik Karlsson, VD Twitch Health Capital, Anna-Lena Pettersson, reporter Fitness Magazine och Andreas Guiance, chefredaktör Dagens Träningsindustri



söndag, november 01, 2009

Strange pattern


Detta inlägget handlar inte om något alls. Bara det faktum att jag av en slump gillade en låt som jag laddade ned och när jag kollar på skivomslaget så tycker jag att mönstret är lite bekant.. Sen faller det på plats. Jag har nästan exakt samma tryck på en tee från Franklin Marshall. Konstigt.





Family Four


Sedan skivbutiken flyttade ut på nätet har tillgängligheten ökat på ett fantastiskt sätt. Det är bra såklart. Men, som gammal skivsamlare så har man gått miste om alla skivomslag och konvoluten där man kunde hitta texter, namn på vem spelade osv. Den mest nostaligiska känslan fanns i vinylskivan. Den var stor och omslaget var nästa i tavelformat. Ett härligt format att hålla i. Ibland går jag upp till vindsförrådet och byter ut den back vinyl som står i lägenheten mot en annan på vinden. Jag har tyvärr inte riktigt plats att ha mina drygt 500 vinylare i lägenheten men lite rotation botar i alla fall nostalgin.

iTunes har ett displayläge som heter coverflow där albumens skivomslag visas i iTunes eller på iPoden. Det får duga även om det inte riktigt fyller samma känslofunktion. Här är två favoriter, både musikmässigt och illustrationsmässigt. Båda lika varandra och ändå olika och med en gemensam nämnare; Damon Albarn.

Julian Opies klassiska Blur-omslag; Best of Blur

Gorillaz andra album; Demon Days