tisdag, juni 29, 2010

Skipper


Det bär lite emot att lämna det ljuva livet på landet men imorgon är det som bekant pass. Dagen inleddes med 54 km cykel, ett morgondopp och kaffe på bryggan. Svårtoppat!

Tuff dag i verkstaden


En hård dag ur en cykelmeks liv.. ;)

fredag, juni 25, 2010

Statusrad: Boosta ditt eget varumärke


Jag är en av många som finns på och använder facebook. Facebook har nog nästan blivit den största pusselbiten i det som kallas för sociala medier och detta har många företag börjat inse genomslagskraften av. Ditt personliga varumärke kan stärkas med hjälp av olika attribut, som andra varumärken eller beteenden. Man kan som användare nyttja facebook på olika sätt, oftast och vanligast är användandet som underhållsarbete av sitt kontaktnätverk. Men det går också att använda det markandsföringsmässigt( det ena utesluter inte det andra), inte minst, markandsföra sig sig själv.
Många, kanske rent av alla, bygger upp någon slags signum på facebook. På facebook finns nämligen alla verktyg för att visa sin egen förträfflighet;) Denna företeelse är laddad med en viss hatkärlek, vissa personer följer man med glädje medan andra lockar med motsatsen. Oavsett vad som ger upphov till följetongen så gillar jag företeelsen, att prenumerera på personer, som ibland slår en god bok. Jag är givetvis inte bättre själv eller mindre narcisist än någon annan. I´m people as anyone else.
Hur bygger man upp sitt varumärke då? Jo, det kan handla om att ha de "rätt friends", adda bilder på bästa espressobaren i stan, visa upp upplevelser från en helg i Paris och att skriva rätt saker i statusraden. Just statusraden är som att sätta en rubrik på ditt varumärke , för stunden. Statusraden är alltså en viktig och central bricka i facebookspelet.
Det som skrivs i statusraden hamnar sedan på the wall, som kan ses som någon slags historik av vad som sägs och görs. Statusraden är en så pass viktig komponent att den har gett upphov till micro-bloggen, som t.ex. twitter. Många företag har nu insett värdet i att synas i den viktiga statusraden, nu senast träningsföretagen.

Företagsnamn i statusraden= Big Business!

Den senaste tiden har jag flera vänner som har börjat visa hur de tränar på facebook. Hur då? Jo, de har appar i sina mobiltelefoner, är med på träningsforum eller har någon form av träningsutrustning som har "share on facebook"-funktioner. Man kan alltså överföra sin träning till facebook. När man sedan delat ut sin träning, oftast med ett enkelt knapptryck, dyker träningspasset upp i statusraden på facebook.
Här pratar vi verkligen ett ypperligt tillfälle att boosta sitt varumärke och visa att man lever en aktiv livsstil och tar hand om sin kropp.
Inte nog med detta.. I Sverige, Världens Modernaste Land som Fredrik Lindström så klockrent kallade det i sin programserie, finns det en svennetwist på fenomenet.. Skulle du själv skriva " Idag har jag sprungit 10 km på 4,20 fart. Känns fint. " i statusraden skulle det uppfattas som lite förmer, det uppskattas inte i landet lagom. Nu slipper du det, det är bara att trycka på "share on facebook/twitter-knappen och vips så har tredje person, d.v.s. Nike eller Runkeeper istället berättat om ditt träningspass. Dessutom får företaget synas i din statusrad. WinWin.

Frågan är när gymmen hakar på denna trend? SATS har börjat smyganvända sociala medier och man kan undra när man får se "Magnus checkade in 17.23 på Landala och körde ett 55 min CyclePulse idag". Vad tror ni? Kommer det eller är detta nyhetens behag?


Runkeeper på FB

Funbeat på FB

Nike+ på FB

Förresten.. Glad midsommar på er!

torsdag, juni 24, 2010

InCycle växer:-)


I samband med mötet/fikan med InCycle häromdagen avslöjade Monika att vi skulle bli fler InCyclister, nämligen förstärkta av Jessica Clarén och Therese Nordström. Jessica kommer jobba med marknaden i Stockholm och Therese kommer hålla i allt vad som är kopplat till löpning. Jag har förmånen att känna dessa trevliga och ödmjuka tjejer sedan tidigare och vill bara säga..

Välkomna! :-)

Mera pop


När jag ändå tipsar.. ytterligare 2 favoriter just nu.


Sista låten från gårdagens pass


Jag fick en fråga om sista låten igår. Jag blev själv tipsad så jag vill fortsätta dela med mig, att ge är saligare än att få;) Artisten heter Fink och går rakt in i hjärtat, riktigt skönt finstämt gitarrspel med viss känsla av José Gonzales.

Bomull för själen, medicin för hjärtat, I Fink I´m in love:)

Årets bild!


Min fantastiska löpcoach, kollega och vän, Therese, kan ni läsa mer om på marathon.se. Inspirerande och härlig läsning!

Och kolla in den helt underbara bröllopsbilden av en cykeltokig brudgum och löpglad brud!

55 it is!


Bästa deltagare!

Tack för en superklass igår- fullt hus mitt i sommaren- wow! Jag har fått reda på att det är 55 min som gäller på onsdagarna framöver, detta p.g.a. ett missförstånd i schemahanteringen. Jag är väldigt ledsen för detta! Eftersom schemat är tryckt och det står 17.30-18.25 är det det som gäller trots det jag sa igår! Ledsen för strulet och desinformationen!

Magnus :-)

Periodisera mera! We are rolling!


I förra veckan träffade jag Mattias och satte ramarna för workshopen Periodisera Mera! i september. Det är alltid inspirarande att träffa Mattias som är fullkomligt fullmatad med träningskunskap och uppdaterad med de senaste rönen!

Practice what you preach! Mattias in action på Nationladagsloppet. Fotograf: Chister Hedberg

Jag har också börjat jobba med de två klasser som jag kommer hålla under dagen, det mixas och trixas;) Anmälningarna har redan strömmat in vilket känns fantastiskt kul, det verkar finnas ett sug efter att strukturera sina pass! Har du inte anmält dig ännu så skicka ett mail till spinspirit@hotmail.com eller till monika@incycle.se.

Trevlig midsommar!

tisdag, juni 22, 2010

LilaSystrar


Idag har jag träffat mina fina kollegor; Monika och Linda i InCycle. Båda var klädda i lila utan att koordinerat detta alls. Det blev lite resumé av våren, både jobbmässigt men framförallt socialt. Det blev också som det brukar bli en lång fika/frukost med gapskratt och idéspån. Det är alltid inspirerande att träffa Monika och Linda som alltid har ett fulladdat k-pist magasin med idépatroner inför framtiden, så även idag. Hösten kommer bjuda på många spännande projekt.. håll er uppdaterade:) Fr.o.m. i höst kommer vi dessutom vara kollegor på Gymnasium, spännande höst i sikte!

Två fantastiska lila-systrar. Det senaste annars är att stoppa in ett byxben i strumpan har jag hört.. eller så är bilden tagen innan cykeltur.. vem vet:)

Runners high- ingen myt


Enligt en ny amerikansk studie ger träning samma kickar som alkohol. Läs mer här (GP)!

måndag, juni 21, 2010

RälsLektyr


Alla goda ting är tri.

Kasta in handduken


Igår var planen att simma ett pass i Ronneby precis som jag gjorde när jag var yngre under somrarna. På vägen dit var jag lite sur på mig själv att jag hade lyckats glömma simglasögonen hemma. -Jaja, det skulle väl kunnas lösas på plats, tänkte jag.
Men, väl på plats möttes jag av ett något besvärligare problem. Bassängen var borta!
Istället var hela Ronneby brunn ett stort byggområde med en snygg skiss i entrén på ett stundande äventyrsbad som kommer stå färdigt om 2 veckor. Tyvärr hade de ersatt den fina 50m bassängen med en 25m bassäng. Dessutom inomhus istället som tidigare, utomhus. Jag lovar rapportera om nästa återbesök, då i vattnet.

Gran Canaria? Nope, Ronneby Brunn.

The Convention


Ett nytt konvent håller på att form i Göteborg. Det går redan att läsa på flera bloggar om det och några namn över presentatörer har redan uppenbarats, bl.a denna den här, den här och den här:) Så.. då är det väl lika bra att avslöja att även jag kommer presentera en klass. Jag kan dessutom tillägga att jag kommer testa en grej på min klass som jag inte tror har gjorts på något konvent tidigare.. Vad det handlar om lär ni bli varse om den 6 november:) Mer information om konventet finner ni här och bakom kulisserna finner ni Nils Torring och Fatou Andersson, båda bördiga från Gymnasium.

What´s behind that door..? THE CONVENTION maybe:)

Som serien Lost. Fast konvent. Inte så likt med andra ord;)

söndag, juni 20, 2010

Roads of Freedom


Jag är på en kort mini-semester i stugan. Det är mest kroppsarbete på schemat i form av gräsklippning och trimning av buskar. Vädret har varit vackert och jag saknar min cykel som inte fick följa med. Det fick däremot mina Nike Lunar Elite så löpning och simning blir helgen träningsbegivenheter. Min fot är fortfarande inte bra men efter snart ca 1 månads frånvaro från springa längre pass med undantag från något kort brickpass så tog jag mig igår ut på en något längre och långsam tur på 14 km. Omgivningarna här i Blekinge är hänförande vackra och min mobilkamera gör inte riktigt färgerna rättvisa, men good enough. Landskapet dövade smärtan och tempot var inget att skryta med, men det kändes i alla fall härligt att vara tillbaka till fots igen.

Idag blir det till att fara loppisen i Brunnshallarna och leta fynd i Ronneby för att avsluta med ett pass i utomhusbassängen på Ronneby Brunn.



onsdag, juni 16, 2010

Pang!


Jag vaknade kl 05.59 imorse. Klockan var ställd till 06.05 men jag hann aldrig höra alarmet. En ordentlig smäll, PANG! som ett pistolskott inne i lägenheten, väckte mig på en nanosekund från tung djupsömn till höjd guard och karatepose.

Något berusad på trötthet och med en något icke helt anständig klädsel bestående av en transparent gardin stod jag knappt utan att jag själv noterade förflyttningen halvvägs ute på balkongen för att spana om det smällde från gatan. Ingen eller inget syntes till. När intellektet började komma ikapp kom jag på att jag stod naken i en gardin som en beduin på balkongen. Detta faktum gjorde att jag vände in. Jag ber även härmed eventuella grannar om ursäkt;) Jag gick in för att leta efter gängmedlemmar av Göteborgs undre värld inne i köket istället. Det var dock bara jag i lägenheten. Jag blev ganska snabbt osäker på om jag hade drömt om knallen. Den kändes ju verklig.

Morgonstassen. Känn på den alla modebloggare;)

Det kunde kanske ha varit en tung bok som fallit ned platt mot golvet eller en tavla som brakat ned? Men allt hängde där det skulle. När jag gick förbi cykeln såg jag att bakhjulet var punkat. Aha. Det var alltså cykeln som gett ifrån sig ljudet. Ett racerhjul är pumpat med 8-9 bar vilket gör att däcket är mer eller mindre stenhårt. Smäller däcket då knallar det ganska bra. Punktering får man lite då och då men att hjulet smäller av utan att gå emot något vasst är ju minst sagt märkligt. Men det var i alla fall uppkomsten till smällen, ett inte helt trevligt sätt att vakna kan jag meddela.

Nu är jag i alla fall vaken och har en espressohouse-frukost samt 3100 ganska lugna meter morgonsimning i kroppen. Undra vad resten av dagen bjuder på?

tisdag, juni 15, 2010

Dagens pass



Bejaka ditt popsnöre

Begär


Jag funderar starkt på att döpa en eventuell avkomma av manligt kön till Oliver. Detta är just nu min kvällsdrog, oliver i marinad.

Olivolja, vitlök, citron, persilja. Varning för beroende.

söndag, juni 13, 2010

Anger management


Min mobiltelefon sjunger på sista versen, några knappar har trillat av och resten hänger på enskör tråd. Normalt sett skulle man ju bli lite irriterad om det var en person som tog sönder mobiltelefonen och inte bad om ursäkt. Men.. denna gången blir det svårt.. det går liksom inte:) Say hello to Lovisa:)

Plastic fantastic


I skuggan av fotskadefrustrationen, som pendlar från att vara obetydlig till att göra ganska ont vissa dagar, blir det det just nu mycket simning. Vattenkänslan har infunnit sig och farten börjar komma- det känns skönt.
Nu är också cykel högre upp på agendan och om 40 min så blir det långpass med Robert i typsika junivädret, småkallt, blåsigt och regnstänk. Jag har uppgraderat cykeln med ett par nya tempo-bars i karbon samt två flaskställ, även dessa av lättviktskaraktär. Ett lätt hjulpar hade suttit fint men det får vänta ett tag.

Två nya tempohorn i mitten

Karbonfrossa:)

onsdag, juni 09, 2010

Rub it in



Jag fick mail från företaget marathon-foto..


Egentlig tolkning av mailet: - Tjena latmask, vi hörde att du var "skadad"/ skyllde på en skada och INTE sprang. Här har du några bilder som inte liknar dig men som vi skickar för att att konstatera att.. DU INTE SPRANG !

Not me. Not me. Not me. CERTAINLY NOT ME:)

tisdag, juni 08, 2010

Bra träningsord!


Det finns ord som betyder något i ett sammanhang men något helt annat i träningssammanhang. Ofta är det ord som symboliserar en känsla, ett ljud, en intensitet, en teknik eller bara är en liknelse för att enkelt och kortfattat få utövaren att hitta rätt karaktär på tränandet. Istället för att måla upp detta med massa adjektiv så reduceras hela innebörden ned till ett kort ord eller uttryck. Jag gillar ord och roliga uttryck, detta är lite av idrottens bakgård och träningens egen slang. Jag är ganska säker på att det förekommer massa bra uttryck inom alla idrotter som jag är helt ovetandes om. Så.. tipsa mig!

Här är några av mina favoritord som kan användas i träningssammanhang:

Väs- När simningen flyter bra och vattenkänslan är på topp. Även beskrivningen när en simhoppare bryter ytan med ett perfekt nedslag.
Klipp- När löpningen känns energisk och steget känns lätt.
Pump- Tung och stark känsla på cykeln, driv med styrka på tung växel.
Sweetspot- Hög intensitet med pigg känsla i kroppen under mjölksyratröskeln.
Kräkvila. Max intensitet följt av kort vila upprepat till nära dödenupplevelse:)
In i pilen- Mentalt fokus, tävlingsfeeling.
Hausse- Bra form
Baisse- Dålig form

Så.. alla bloggare eller läsare.. lista era favorit-uttryck!

Pass this on!

måndag, juni 07, 2010

Nationaldagsloppet 2010


I brist på en frisk fot så fick jag ställa in Stockholm marathon. Det kändes surt dagarna innan men ibland kan nederlag vägas upp av att man agerar smart och gör det rätta. Det är åtminstone det man får hjärntvätta sig själv med. Foten är mycket bättre men behöver ca. 1 veckas vila från löpning. Det har funkat bra att cykla och simma.
När jag såg väderprognosen i torsdags väcktes tanken på att köra Nationaldagsloppet, 100 km, som ett lugnt långpass. Jag slog en signal till min vän Anette tyckte det lät som en bra idé. Så, så blev det.
Det var ett fantastiskt väder som lyfte cykelturen jämfört med förra året. Det är också riktigt kul att ha en bra cykel som gör 10 mil, en ganska långs sträcka egentligen, till en längre men behaglig utflykt.
Anette, här som Gore-modell.

Vi körde loppet lugnt och mina ben kändes riktigt pigga och alerta hela vägen. Pulsen höll sig lugn de första 8 milen med undantag för den brutala 11%-lutande backen efter 1,30 h. Sista 2 milen kände jag dock att hjärtat borde få jobba lite tuffare så jag matade på för egen maskin. Det kändes också lite fint att trycka förbi lite 45-åriga herrar på 50 000kr-hojar på slutet;)

Nationaldagsloppet är ett fint motionslopp som jag rekommenderar att köra om man har ambitioner att köra Vätternrundan.

En vacker runda som kan rekommenderas!

söndag, juni 06, 2010

Test: Gore Running Löparväst


Jag kommer att testa lite kläder från Gore framöver. Jag har ganska länge sneglat på Gore´s kläder som finns lite mer utvalda och nischade butiker som Löplabbet, Löp och skokliniken och CykelCity. Gore är kanske mest kända för GORE-TEX®-tyget som är ett vind-och vattenavvisande skalplaggstextil sitter i jackor hos alla möjliga olika varumärken. Gore ligger även bakom WINDSTOPPER® men gör också egna kläder.

Gore´s 2 klädgrenar är Gore Running Wear och Gore Bike Wear. Håller man på med triathlon så är det givetvis fantastiskt bra att få testa kläder från ett varumärke som riktar sig till två av grenarna och som lägger vikt vid detaljer och hög kvalitet.

Gore Running Magnitude AS West och Mythos T-shirt


Västen har förutom sjysst komfort massa detaljer som gör att den lämpar sig för speciellt för tävlingslopp. Den är sval och vindavisande med Windstopper på fronten och svalt mesh-tyg över ryggen. Som simmare är man i regel lite bredare över bröst och axlar men ändå sitter västen klockrent, tight men inte som ett skinn.
Den går att bära både som väst direkt emot huden eller med en funktions t-shirt under. På magen finns 4 smala fickor som rymmer mobiltelefon, iPod eller en bar/gel med energi. På insidan finns en större innerficka. De horisontella "linjerna" är resårband som eventuell nummerlapp kan fästas i då man kör lopp. etta är en smart detalj som gör att man slipper få massa noppor eller trådöglor i tyget som man annars får när man fäster säkerhetsnålarna direkt i tyget. Många genomtänkta detaljer med andra ord, men framförallt är passformen och komforten väldigt fin. Bra tänkt Gore!

Bäst i test. Bäst i väst. Same same.

torsdag, juni 03, 2010

Boom-Bloom!


Sommaren verkar äntligen vara på g! Gården har exploderat, i blom. Äntligen!


onsdag, juni 02, 2010

Ett accelererande rykte?


Veckan snackis i cykelvärlden är inte att Ivan Basso vann Girot eller att Gustav Larsson avslutade sista tempoetappen på ett mästerligt sätt. Nej, det handlar om att cyklisten Cancellara har kört Paris-Robaix med hjälp av liten motor i sadelstolpen. Det låter som ett aprilskämt men man vet faktiskt inte vad man ska tro på längre. Döm själva:

tisdag, juni 01, 2010

Ocker


Företaget marathonfoto tar bilder på löpare bl.a. under Göteborgsvarvet, en bra affärsidé. Jag undrar dock hur de resonerade när de satte priserna för tjänsten. 350 kr(!) för att ladda ned sig själv på bild där man ser ut som man mest vill dö på fläcken. Tack, men nej tack.