söndag, juni 07, 2009

ZonSpinningen begravd


I fredags körde jag tillsammans med 10 medlemmar säsongens sista, och dessutom den absolut sista, ZonSpinningen någonsin. Som ni alla vet faller inte klassen inom SATS träningsutbud och tas därmed bort från schemat i och med sommarschemat som snart träder i kraft. Det kändes nästan lite vemodigt men ni som avslutade detta på helt rätt sätt, med energi och med målet att toppa till det tuffaste passet hittills. Ni är grymma!

ZonSpinningen har det senaste året varit en succé. Det har visat sig i beläggningen på klassen och det är extra roligt att många av stammisarna har satsat på att kämpa med ett långt terminsupplägg. Min ambition med ZonSpinningen har varit att gjort en klass som man har nytta av  både i sin utomhuscykling men även som en bra grundträning för att träna centralt( hjärtträning) för löplopp. Men.. framförallt, ha ett mål med spinningen och inte bara beta av pass efter pass utan att veta var träningen är på väg.

Med hjälp av Mattias Reck har jag säkrat kvalitén på klassen och tränat så likt det går elitcyklisterna men istället inomhus. Klassen har lockat både cyklister och vanliga spinningfantaster. 

Jag har själv såklart tränat med ZonSpinningupplägget och trots det sämsta löpupplägget under de 6 gånger jag har sprungit inför Göteborgsvarvet så lyckades jag pressa tiden i år. Jag vet att ZonSpinningen har lagt grunden till detta. 

Men.. kära medlemmar.. jag har inte gett upp tanken att få tillbaka klassen på schemat igen. Så misströsta inte ännu. Jag tror själv mycket på idén och kommer att jobba för att klassen ska dyka upp igen.. men då kanske under ett nytt namn som fångar klassen lite bättre..

Tack för alla fantastiska pass och för de vänliga orden vid sista passet! Ni är bäst!

Magnus

4 kommentarer:

Karin sa...

Snyft! Kommer att sakna en del av de gamla passen. Vad har hänt med det nya corepasset.. det suger!

Magnus sa...

Ja, det är lite tråkigt. Jag har inte själv provat nya corepasset så kan inte uttala mig. Men säg ifrån så instruktörena får input- annars kan det aldrig bli bättre:)

Karin sa...

Jo, har redan sagt till och vet att fler tycker som mig. Får se om det ändras.

Magnus sa...

Vi kommer fortsätta ha en förslagslåda där man kan säga just det du säger. Och.. era åsikter betyder väldigt mycket, mer än vad många kanske tror. I egenskap av instruktör så är man väldigt tacksam för feedback och kritik. Landala vill ha engagerade medlemmar. det tjänar alla på. I synnerhet vi som instruktörer! Mera åsikter:)