Göteborgsvarvet närmar sig och kolhydraterna ska laddas. I helgen fick jag och min flickvän en trevlig present som snabbt har blivit en favorit i köket. Sä här ser den ut.
Vad är det då för något? Jo, en Flavour Shaker, Jamie Olivers mortel/shaker som du snabbt blandar och krossar hela kryddor eller skakar ihop din salladsdressing med. I shakern finns en liten keramisk kula som åker runt och krossar ingridienserna.
Så, nu till kolhydrattipset, Pasta Gremolata som för övrigt är världens godaste kryddblandning.
Gremolata
4 vitlöksklyftor
1 knippe kruspersilja
skalet av 1 citron+ saften av halva citronen
4 msk olivolja
flingsalt
peppar
Pasta för 2
Parmaskinka
Parmesan, riven ca 2 dl
Grädde, 3 dl
Körsbärsplommontomater
Salt Peppar
Lägg alla gremolataingridienserna i shakern och spela maracas med den till Elza Soares Mas Que Nada i 2 minuter. Koka 2 port pasta ganska hårt al dente. Fortsätt lyssna på Desafinado med Antonio Jobim och Stan Getz. Vissla med.
Ställ av pastan. Koka upp grädde i en hög stekpanna. När första bubblan i grädden dyker upp slå i pastan och gremolatan. Riv i 2 dl parmesan. Rör i lite parmaskinka och några körsbärsplommontomater. Salta och peppra för egen smak. Servera till Pavarottis Nessun Dorma från Puccinis La Boheme. Prego!
Hoppas kolhydraterna smakar.
/M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar