onsdag, mars 19, 2008

Simmare på djupt vatten

Kinas konflikt med Tibet har fått flera meriterade idrottare att få vilja få IOK att agera mot värdlandet inför stundande OS i Peking 2008. Hittils har IOK fegt låtit tystnaden talat. Mest uppmärksammad är simmaren och os-medaljören Pieter van den Hoogenband som har höjt rösten mot IOK för att markera värnandet om de mänskliga rättigheterna. Nu har även svenska simstjärnorna Lars Frölander och Josefin Lillhage uttalat sig i SVD.

I en värld som oftast premierar att vara politiskt korrekt och rätta sig i ledet tycker jag ovanstående idrottare är värda en eloge. Bra jobbat. Simmare mot strömmen vinner i längden.

Uppdatering 27/3- 08

Nu har även Thomas Bodström höjt rösten och manar svenska os-deltagare att inte medverka under invigning/avslutnings-ceremonin. Flera politiker och länder har också satt ned foten bl.a. Frankrike, Polen samt Tjeckoslovakien. Debatten lär fortsätta. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan ju i och för sig inte förstå varför man ska bojkotta OS eller ens kräva något liknande när det är tibetaner som lynchar kineser.

Ska vi stödja rasister? Är det värt en eloge?

Magnus sa...

Jag förstår att du väljer att vara anonym med en sådan dum kommentar. Svaret är nej på båda dina frågor även om dessa inte är kopplade till inlägget överhuvudtaget.

Jag svarar gärna på frågor som rör bloggens tema; träning, musik och spinning.

Magnus