tisdag, oktober 07, 2008

Törsk


Dags för ett recept igen. Återigen med lite höstprimörer.. håll till godo.

Lättrimmad torsk med kantarellrisotto


300 gr torskrygg( 2 port)

Salta torsken lätt. Låt ligga och dra i 2-3 timmar i kylskåp innan tillagning.

Halstra i halsterpanna eller grilla. Salt och peppar. Klart!

Kantarellrisotto ( många port..)

300 gr kantareller
300 gr trattkantareller

200 gr pecorino-ost
4 charlottenlökar
4 vitlöksklyftor
5 stänger salladslök
2 dl vitt vin
7 dl arborioris
1,2 dl grönsaksbuljong
olivolja/smör
salt peppar

Smörstek svampen och ta åt sidan. Hacka charlottenlök och vitlök och bryn lätt i en hög stekpanna. Häll i riset och en skvätt olja. Rör om tills riset är glansigt. Häll över vinet. Häll på varm buljong( uppkokt vatten med buljong). Häll på vatten pö om pö och rör om vartannat i ca 20 min. Riset får aldrig stå still. Rör rör rör:). Tillsätt den hackade salladslöken. Riv osten och häll i. Rör rör rör. Salta peppra. Lyssna på Mother Mary med Stephen Simmonds eller You Know What med N.E.R.D.  

Bonus. Knaperstek parmaskinka i ugn i 15 min på 175 grader. Smula sönder och strö över torsken.

Servera med lite ruccola och goda tomater. 





Inga kommentarer: