torsdag, februari 10, 2011

SpinningMania


Det är februari. Gymmen andas aktivitet. Eller snarare flåsar, inte minst i spinningsalarna. Spinning är den mest besökta träningsformen, ibland utdömd som lite töntig och en relik av 90-talet. Men deltagarna tycks tycka annorlunda. Det skrivs just nu en del på bloggarn om spinning. Detta inlägget ledde till detta inlägget som ledde till detta inlägget. Intressanta kommentarer och reflektioner som alla som instruerar borde ta del av. Ger vi som instruerar våra deltagare vad de vill ha? Är Du en lyhörd instruktör? Får du rätt verktyg i form av utbildningar för att förmedla kunskap. Säg din mening i kommentarerna!
   
Skärmdump från i måndags på Elixia Sisjön- 180 cyklar sammanlagt i rörelse.  Hela veckans 60 min klasser bokas upp direkt trots extraklasser. Spinningen är glödhet. 

3 kommentarer:

Marcus N sa...

Intressant diskussion i blogginläggen som du refererar till.

Själv så kör jag enligt det periodiserade träningsupplägget på Elixia/Gymnasium för dig och Anette. Jag tycker att periodiseringen för in en helt ny dimension i spinningen jämfört med mina tidigare upplevelser.

Jag försöker att följa angiven takt på spinningpassen, men visst händer det att man ibland kör sitt eget race, beroende på dagsform och motivation.

Jag hoppas att nästa steg i teknikutvecklingen blir kadensmätare samt någon typ av effektmätare på spinningcyklarna så att man får ytterligare verktyg för att följa sin utveckling.

Keep up the good work!

Med vänlig hälsning,
Marcus N

Matilda sa...

Spännande tankar.
Jag går på en hel del spinningpass och ofta efter varandra för att få ihop timmarna jag vill.

Något jag kan sakna är riktigt långa pass för oss cyklister, så väl elit som motionär. Under vintern är det ju svårt att få timmarna, förutom på en trainer men det är ju helt klart så mycket roligare att ha en instruktör som peppar och stöttar när mjölksyran sprutar ur öronen!

Men i sin helhet är jag sjukt tacksam för att spinning finns när väderleken erbjuder det vädret som härjar just nu.

//Matilda

Magnus sa...

Marcus!

I den bästa av världar så önskar man sig kommentarer som din. Tack för det! Jag tror precis som du( det finns redan, men de kostar en del) ang teknikutvecklingen. Det kommer kräva en högre kunskapsnivå för oss som utbildar men jag är den första att välkomna det!

Matilda!

Tack för besöket, spännande med din cykling. Där jag instruerar körs 2-timmarsklassar varannan lördag i samarbete med triathlon väst, mkt populärt! Hoppas den kommande säsongen blir lyckad!