tisdag, oktober 07, 2008

Feta cash eller ute och cykla?

Jag scannar hyfsat regelbundet lite olika gyms hemsidor för att se hur trender och utbud förändras. Ibland hittar man bra input som man inspireras av.

Sats kör på med sin Tour de France i höst som låter kunderna vinna priser om man deltar på tillräckligt många sträckor. Det skulle vara kul att prova och se hur det funkar- om man verkligen följer etapperna som de är på riktigt. Annars hittar man inte så mycket mer än att Sats verkar fortsätta expandera med nya anläggningar i både Göteborg och Stockholm.

Tour de France 

Men.. ibland blir man förvånad. Just nu är jag förvånad. World Class senaste grepp är att erbjuda sina kunder LPG-behandling och ge sina medlemmar rabatter på Lifestyle Clinic. Vad är då Lifestyle Clinic? 

We Create Shapes- With Sharp Knifes..

"LIFESTYLE CLINIC är en specialistklinik för kosmetisk, terapeutisk och plastikkirurgi för både kvinnor och män.
Du kommer att möta specialister inom plastikkirurgi, estetisk kirurgi, hud- och laserterapeuter och medarbetare med hög kompetens och lång erfarenhet inom sina områden."

Vad har detta egentligen att göra med träning? Det är något förvånande  och snudd på humor att en friskvårdskedja som t.o.m. som kör med en "line" som We Create Shapes allierar sig med en plastikskirurgsfirma som kör  nästan samma "line", Body and Shape. Det som inte tränas bort kan således friseras med skalpellen istället. Och vilka sunda kroppsideal därtill. 

Kan man dra kreditkortet direkt i fettvalken eller gör man det i maskinen?

Jag har tittat genom de YouTube filmer(nr 1, nr 2) som ligger på Lifestyle Clinics hemsida för att sätta mig in i just LPG och för mig känns det som tv-shop deluxe, någon form av en magisk hightech hårtork som slätar ut celluliter. Filmen är nästan lite underhållande precis som all annan tv-shop-reklam och naturligtvis finns det med någon doktor som tjänar grova pengar på att sätta sin signatur på en tveksam produkt. Alla klassiska ingredienser finns med: den framgångsrika PT´n, vetenskapsmännen, den enerverande musiken och detta inramat i lite StarTrek anda;) Det kanske funkar, men det kostar självklart en massa pengar innan man ens är i närheten av något resultat. Och.. de  känns inte som så mycket friskvård. Vad tycker ni? Bra eller dåligt? 



9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instruerar TdF på Sats, och följer definitivt etappernas riktiga utseende slaviskt. Riktigt kul är det, även om det också är mycket jobb med att skapa nya pass varje vecka. Kom och testa :)

Magnus sa...

Hej!

Det hade varit trevligt! Vilket jobb att sätta ihop ny musik varje vecka- men kul för medlemmarna!

Tack för inbjudan- kanske det blir en etapp någon gång!

/M

Cizzi sa...

Ja TdF vore kul att testa =) Fick testa en etapp på ett konvent för några år sedan men blev inte imponerad då. Men jag är villig att ge det en ny chans.

Magnus sa...

Ok=) Varför inte imponerad?

Cizzi sa...

Nej, jag vet inte riktigt vad det var men något stämde inte den gången. Men man ska alltid ge saker fler chanser. Hur går det med Activiosystemet då? =)

Magnus sa...

Aha- så kan det ju bli ibland.

Det går mycket bra med activio! Jag tror våra medlemmar är jätteglada och de blir bara säkrare och säkrare på sin egen förmåga och fördela sina kraftresurser! Kul kul!

Cizzi sa...

Vad roligt =) Vi har haft systemet sen sommaren 06 och det är den bästa investeringen vi gjort! =)

Caroline sa...

LPG? Läskigt koncept om du frågar mig.. Definitivt StarTrek känsla!

Att massage har positiva effekter på mikrocirkulationen är för det första ingen nyhet. "Stimulering av fibroblaster" kan såklart ske vid den mekaniska skada som maskinen orsakar, men massera hellre varandra säger jag, så får man även den positiva effekten av taktil beröring :)

Ju mer man rör på sig (vilket borde vara Worldclass prioritet) desto mer stimlerar man angiogenesen, dvs kroppens nybildning av kärl. Förbättrad cirkulation ger på sikt mindre gropar i huden.

Magnus sa...

Tack för en bra kommentar Dr C!

LPG känns väldigt amerikanskt i mina ögon och det är märkligt att ett företag som WC som profilerar sig med att producera friskvård väljer en så tveksam samarbetspartner. LPG i sig är mycket klart skumt och i övrigt så handlar LifstyleClinics´s mest om plastikkiruri som läpputfyllnad, ögonlock och fettsugning. Man tränar ju för att må bra och det känns som motpolen mot hela branschen!

Jag var förresten med på angionesföreläsningen så det kommer jag ihåg! Jag har tom labbat på det med blåa isotoper på musfoster. Inget som publicerades i Science direkt men nu kommer det fram på bloggen iaf. Du ska få titta på studien en dag;)

Jag tänker ringa SVT och föreslå Dr Caroline istället. Jag kan vara sidekick och välja musik till vinjetten;)