lördag, mars 29, 2008

10 ml joggnic/spinacyklacin 2 ggr dagligen

Idag publicerar SVD en ny studie som ännu en gång slår fast vikten av motion som numera ordineras per recept till patienter. Resultaten är goda och målgruppen är främst patienter med som ligger i hjärt/kärlriskzonen. 

Nu ska jag dra mig till SportsClub för 60 min spinning för Riki Dackén. Det brukar bli tufft..

Trevlig helg!

/M

 

fredag, mars 28, 2008

Aprils pass


* Can You Feel It( Small World Rmx)- Freakpower
* Cade Voce (Max Cole and Beatnik Remix)- Max Cole and Beatnik & Sabrina Malheiros
* The Essence- TroubleMan
* Feels Closer( Extended Rmx)- Layo and Bushwacka
* Seducao( Original Bounce)- S.U.M.O.
* Morning Light- Big World
* Lebanese Love- Thievery Corporation
* Luchini- Camp Lo
* Fergilicios vs. Exceeder- Fergie vs Mason
* Standing In The Way of Control( Playground Rmx)- Gossip
* Ring the Alarm( Freemasons Rmx)- Beyonce
* Falling- Finley Quaye
* Melt- Leftfield
* Senortita- Justin Timberlake


Hoppas det gillas!

/M

Titta snett

Eniro har en ny funktion på sina kartor, en bildvy från sidan. Fascinerande både ur underhållande perspektiv blandat med tankar om storebrorsamhället. Jaja, oavsett- jag tycker det är ganska kul och bilden nedan visar Towards Higher Ground  Office;) sett från ovan. Vackert väder är det dessutom i Göteborg när bilden är tagen- som sagt- bilden/sanningen är något vinklad..
/M

Störande miljö bil

Nu är det bevisat- det är brottsligt att spela dålig musik:) Läs! Måste ändå ge lite cred till raggarna för denna line:

"– Låter det för mycket? Jaså, jaha. Lite kan vi väl dämpa ljudet då. Men sluta cruisa – aldrig!"

Reeespect!
 
/M

torsdag, mars 27, 2008

Äpplen och pcäron

Jag läste denna artikeln och skrattade lite när jag såg vilka samband som gjordes. Jag använder mac och får väl erkänna vissa att jag trillar dit på vissa saker.. men inte allt ska tilläggas.

"De med äpple på burken är alltså datorvärldens motsvarighet till 
diktatorhustrun Imelda Marcos (som ska ha haft 1.200 par skor hemma). På tio år samlar alltså en macanvändare ihop 50 par gymnastikskor. Var förvaras dessa? I bloggosfären invände en skribent att han "inte ens kommer ihåg när jag sist ägde (ännu mindre köpte) fem par skor samtidigt". 





Men gympa dojorna är inte allt - vidare sägs följande 
om macgänget:De använder i högre grad bärbara datorer snarare än stationära. De använder tandblekningsprodukter.
De laddar hem musik - och
 betalar för den (troligen via Apples betaltjänst Itunes).
De är perfektionister.

Dessutom uppskattar Apples kunder dyr latte mer än sunkigt bryggkaffe. Så klart."



Hahaha..

M

Torrentharakiri

En av de största fildelningssiterna, TorrentSpy, läggs ner. Anledningen till nedsläckningen uppges vara att det tuffare "lagliga klimatet".

Mer fildelningsrelaterad läsning här:


måndag, mars 24, 2008

Glad påsk!

Det har visserligen nästan mer känts som jul än påsk men igår var det fantastiskt väder- åtminstone i Blekinge skärgård. Hoppas ni har kunnat ladda om batterierna och njutit lite av ledigheten.


Vi ses i veckan!


/M

onsdag, mars 19, 2008

Simmare på djupt vatten

Kinas konflikt med Tibet har fått flera meriterade idrottare att få vilja få IOK att agera mot värdlandet inför stundande OS i Peking 2008. Hittils har IOK fegt låtit tystnaden talat. Mest uppmärksammad är simmaren och os-medaljören Pieter van den Hoogenband som har höjt rösten mot IOK för att markera värnandet om de mänskliga rättigheterna. Nu har även svenska simstjärnorna Lars Frölander och Josefin Lillhage uttalat sig i SVD.

I en värld som oftast premierar att vara politiskt korrekt och rätta sig i ledet tycker jag ovanstående idrottare är värda en eloge. Bra jobbat. Simmare mot strömmen vinner i längden.

Uppdatering 27/3- 08

Nu har även Thomas Bodström höjt rösten och manar svenska os-deltagare att inte medverka under invigning/avslutnings-ceremonin. Flera politiker och länder har också satt ned foten bl.a. Frankrike, Polen samt Tjeckoslovakien. Debatten lär fortsätta. 

måndag, mars 17, 2008

Frispel

Det är något kul med folk som tappar besinningen eller är förbaskat argärliga. Här är två exempel på arga hjältar i min vardag. Bon apetit!





Gnatt som Gnarles Barkley skulle sagt.

/M

Permafrost

Igår vår, idag istid. Vad är det här? Usch!Inget stoppar en cyklist/spinnare i Göteborg..

O-vetenskap

Nya ord! Superwebb, gridteknik och e-vetenskap. Läs mer i SVD. Detta är teknik som kommer att dopa alla träningsbloggar till megamusklerom regeringens satsning går i genom. Håll i hatten.

söndag, mars 16, 2008

AfterEight km

Jag sitter med trötta ögon och tunga ben i soffan efter att äntligen ha tagit mig ut i löpspåret- första turen för i år.. nu gäller det att hålla löpningen vid liv. Vädret har strålat i Göteborg idag och det var gott om folk i Skatås- en fantastisk vårpremiär med andra ord. Ipoden var med och ett par nya Koss the Plug inhandlade, väldigt bra lurar när det kommer till löpning. 

2 riktigt bra låtar fick benen att gå lite lättare, båda i ett tempo runt 90-100 BPM, perfekt löprytm.

Luchini- Camp Lo
Superhero- Janes Adiction

Lite bilder från Skatås/Delsjön

Vi ses i veckan!

/M


Äntligen!

Äntligen är Det över.. 

fredag, mars 14, 2008

Pirater på fel grund


Fildelningsdebatten fortsätter.. Regeringen kommer lägga ett lagförslag att internetleverantörerna är skyldiga att lämna ut IP-nummer till myndigheter för de som fildelar meddelar DN, SVD och AftBl. Ett förbjudande förslag som stödjs av musikbranschen och bannas av piraterna.



Problemet med lagförslaget är dock att IP-numret inte alltid är knutet till en specifik användare då det finns kollektiva användare som delar på IP-nummer- t.ex. internetcafén eller om man surfar och laddar ner på ett öppet trådlöst nätverk. Vem är det då som är piraten- cafét med IP-adressen eller användaren? Och hur kommer man åt just den användaren om man inte har log-in knutet till ID? Det är som sagt svårt att hitta en lösning och designa en tydlig och stark lag. Det bästa förslaget enligt mig är den idé som STIM har föreslagit- ett licensförslag. Läs mer här eller på STIMS hemsida. Debatten lär fortskrida..

Har ni svårt att hitta lagliga alternativ att ladda ner musik kan ni titta här.

Trevlig helg!

M

tisdag, mars 11, 2008

Mobilt gym


Adidas och Samsung har slagit sina påsar ihop och tagit fram en mobil som ska få dig på fötter- bokstavligt talat. Modellen heter Micoach F110 och den innehåller träningsprogram, pulsmätare mp3-spelare samt stegräknare- plus massa annat. En ganska rolig idé även om jag tycker att designen inte känns så speciellt sportig. Undra om man kan se om pulsen ökar när jobbet ringer t.ex.. Läs mer här om telefonen.

Införskaffning av träningsprylar kan ju oftast göra träningen lite roligare. Aftonbladet har listat lite fler saker som kan hjälpa dig på traven att ta dig ut i joggingspåret. Prylfantaster- Läs mer här.

Duktiga dansaren Åsa Fornander var på Sports Club och utbildade våra instruktörer i Afro. Åsa har en blog som är läsvärd för er som gillar dans. Titta in här eller i länklistan i högermarginalen. 

/M

fredag, mars 07, 2008

Think inside the zone

Bästa SportsClubSpinnare!

Nya ZonSpinning pass nr 4 har lämnat brännaren, det ryker nästan om skivan,  så het är den;) Det är ett bra pass- riktigt bra! Som utlovat kanske något tuffare än nummer 3 så passa på att ladda batterierna i helgen. Tessan kör i genom premiärpasset på måndag kl 18.10. Be there! Kan ni inte då så får ni chansen på onsdag kl 17.30 med mig istället.

SpinningStudion på SportsClub Landala står redo..















Välkomna!

/M

Skattjakt

Jag får ibland mail eller kommentarer från bloggläsare eller kollegor som berättar hur svårt det är att hitta "ny" musik. Väldigt många instruktörer spelar nästan precis samma musik som sina kollegor. Bra eller dåligt.. jag vet vad jag tycker i alla fall- inte speciellt spännande om man kan varenda låt utantill hela passet i genom. 
  
Visst är det bra att man kan känna igen sig- men- det är inte heller farligt att spela musik som kanske bara få har hört,  eller kanske rent av kanske bara du har hört. Våga överraska! 
För mig är en instruktör som inte är intresserad av musik oftast inte en inspirerande instruktör- man kan ha en fantastisk utstrålning och nå sina deltagare på många sätt- men saknas passionen för musiken så är det som att äta på 28+ men kocken har glömt att krydda maten. 

Hur hittar man då musik som är bra som man inte visste fanns? Intresse för musik är naturligtvis A och O är och öppenhet och nyfikenhet lika viktigt. Jag tänkte lista mina främsta inspirationskällor. 

1. Radion 

För mig är fortfarande den gamla goda analoga radion den främsta inspirationskällan. Jag lyssnar mest på SR P3 men vill samtidigt slå ett slag för t.ex. studentradiostationer. Visst, mellanpratet kan man kanske vara utan ibland men oftast vågar de spela lite annorlunda musik på mindre radiokanaler.


2. Datorn/ digitala media


Internet, web-radio, podcasting, musiksiter- listan kan göras lång! Jag brukar själv förlyssna musik på på t.ex. iTunes. Hittar man något man gillar så är det bara att starta ett konto och tanka ner. Snabbt, smidigt och tillgängligt.Det finns även massvis med bra musikbloggar som skriver och tipsar om musik. Titta närmre på länkarna nedan!

Musikbloggar



Mp3-webshops


PodCasting( Bloggar i ljudform- egna mixar, webradioshower mm)



3. Klubbar/barer

Spetsa inte bara drinkarna när du är ute;)- spetsa örona stället och hör vad som spelas! Jag har själv jobbat som dj några år och det är bara gå fram att fråga vad som spelas om det är något du gillar. Oftast gör du dessutom dj´n glad om du säger att du gillar musiken- men undvik att önska något.. det brukar inte uppskattas lika mycket..


4. Tv/Film/Reklam

Oftast finns det massa bra musik i både film, reklam och bra tv-shower. Lyssna lyssna lyssna!

Tv


Reklam

Det är bara att klicka genom länkarna och hoppas det inspirerar. Tipsa gärna tillbaka!

Trevlig helg!

/M

torsdag, mars 06, 2008

Facelift

Nu ger FaceBook sig in i musikförsäljningsbranschen och utmanar bl.a. Itunes. Även MySpace har liknande planer. Ökad konkurrens brukar leda till sänkta priser- och det gynnar oss som köper musik på nätet. Med andra ord är det välkommet- större utbud och lägre priser! Just nu tar iTunes 9 SEK för en låt och mellan 90-120 SEK för ett album. Man kan ju hoppas på att priserna trillar ned mot 3-5 KR per spår istället. (läs mer i DN)


Good fellas

Bästa gänget fångat på bild

onsdag, mars 05, 2008

Rebirth of cool

Hej ni som går på mina pass!

SportsClub´s hemsida är ännu inte uppe men schemat som gäller finns att hämta i receptionen på Landala. Inga förändringar berör mina klasser, passen ligger kvar enligt tidigare vårschema. Men.. det står numera ZonSpinning på schemat istället för PowerSpinning. Upplägget är precis detsamma- endast namnet är nytt. Som tidigare utgår vi från de 4 puls-zonerna, dessa finner ni här.

Ha det gott och missa inte nya klassen, ZonSpinning nr 4, premiär 10 mars!

/M