måndag, december 08, 2008

Maxpulstest med Mattias Reck

Det har gått knappt två veckor efter aktivitetsdagen och detta inlägget kommer lite sent. Jag vill ändå skriva några ord eftersom dagen som var väldigt lyckad. Det blev så pass stor uppslutning att vi fick sätta in ytterligare ett test- så totalt fick 27 medlemmar veta sin maxpuls. Inte illa! Det är inte alls omöjligt att det blir en repris på eventet i vår. 



Mattias Reck började kvällen med en föreläsning om pulsbaserad träning. Föreläsningen började allmänt och grundläggande. Mattias jobbar även som lärare och föreläste pedagogiskt med entusiasm, hjärta och var lyhörd för publikens frågor. En bit in i föredraget blev han  lite mer djuplodande och gick in på hur elitcyklister tränar för att nå bättre resultat. Ett av det återkommande teman som han talade om var den centrala delen av pulsträningen- hjärtat. Den andra delen var den lokala träningen,  benen, om man talar cykling och spinning. 


Efter avslutad föreläsning blev det en hyfsad snabb förflyttning från osteopatskolans undervisningssal till spinningsalen på Sports Club. När samtliga deltagare satt på cyklarna utrustade med activioband startades testet. Jag ledde det från ledarcykeln och Mattias gick runt i salen och coachade. Testet tog sammanlagt 10-12 minuter efter en ganska lugn uppvämning. När testet väl drog igång så förtätatades stämningen och fokuseringen var påtaglig. Vissa tog lite längre tid på sig de sista 10 % från 90% av maxpulsen medan andra nådde sitt max snabbare. Testet följdes av en lång utvarvning och aningen längre stretch.

Jag vill framföra ett stort TACK till Mattias Reck och alla duktiga medlemmar som kämpade tappert. Nu har ni ett fint läge att kalibrera er träning i spinningsalen framöver! Bra jobbat!

/M

Inga kommentarer: