måndag, december 15, 2008

Spotified!


Spotify hit och spotify dit. Jag hörde ordet fram och tillbaka för ett bra tag sedan och undrade lite vad det handlade om. Nu vet jag. Varför. Jo, I´m spotified!

Spotify är en enorm skivsamling på nätet. Du laddar ned en applikation som du installerar på din dator. Applikationen är inte helt olik iTunes. 

För att använda spotify måste du få en inbjudan, köpa ett dagspass eller prenumenera för 99 kr månad. Du kan inte ladda ned musiken i Spotify men om du nöjer dig med att ha musiken endast i datorn så är detta verkligen grejen för dig. Utbudet är sånär som det samma som iTunes. Det går ut på att skapa spellistor  och du bygger upp ditt eget bibliotek så som du vill ha det. Så det är bara att döpa mappar efter eget tycke eller copy/pasta album och vips så har du en enorm skivsamling.

Det roliga är att du kan göra dina listor tillgängliga för din vänner som också har spotify. Högerklicka på din lista och gör listan till till HTML. Kopiera in länken i ett mail till din spotifriend och när denne sedan klickar på länken och har spotifyapplikationen igång så lägger sig din lista i dennes bibliotek. Detta är 2000talets nya blandbandsmetod. Kul, enkelt och smått genialt!




M


Inga kommentarer: