tisdag, september 29, 2009

Värsting faceliftad


Nya Garmin Forerunner 310XT är senaste modellen i garmins löpklocksutbud. Eller är det en löpklocka egentligen? Klockan profileras som triathletens självklara val vilket borde kunna göra mig till en potentiell köpare.
Den förra modellen finns(305) kvar i sortimentet men får nu ses som junior till nykomlingen. Designen är väl lite sådär- lite fulsnygg i mina ögin- känns lite som en medicinsk apparat på något sätt. Min lillebror har 305:an och har varit mycket nöjd med den- stor funktionell display och exakt gps. Är 310:an lika bra bådar det gott.

Såhär beskrivs 310:an,text hämtad från hemsidan:

Äntligen, en sportklocka med GPS som inte är rädd för vatten. Robusta Forerunner 310XT är triathletens oumbärliga träningshjälpmedel, en helt vattentät personlig tränare med GPS som presenterar och sparar data för cykling och löpning samt skickar all data trådlöst till datorn för analys. Forerunner 310XT har en batteritid på upp till 20 timmar, ger dig information om distans, tempo, tider och puls (med pulsband) samt flyttas enkelt och snabbt mellan handled och cykelstyre.

Tidtagning för simning
Forerunner 310XT är vattentät ner till 50 meter, så du kan tryggt använda den i poolen eller sjön för att ta tiden på ditt simpass. Dess slimmade design och flexibla armband gör Forerunner smidig att använda i alla situationer.

Effektiva byten
När du är redo att hoppa upp ur vattnet och sätta dig på cykeln flyttar du enkelt över Forerunner 310XT från handleden till cykelstyret med ett snabbfäste som finns som tillval. Den kategoriserar multisportaktiviteter i ett enda träningspass och kan även logga tiden det tar att byta gren. Detta gör det enkelt att analysera din prestation från start till mål.

Samla träningsdata
Forerunner 310XT följer din position exakt med GPS data och spelar in distans, tempo, puls (med pulsband), effektdata (med kompatibel ANT+™ effektsensor från tredjepartstillverkare) och mycket mer. Högkänslig GPS-mottagning och HotFix™ göra att Forerunner 310XT snabbt hittar satelliterna och behåller mottagningen, även i tät skog eller på trånga stadsgator. Genom att den använder sig av innovativ ANT+™ trådlös teknologi, ansluts enkelt till ett pulsband, foot pod och kadenssensor.

Vid användning tillsammans med pulsband ger Forerunner dig kontinuerligt din puls och använder pulsdata för att exakt beräkna antalet förbrända kalorier. Träna i särskilda pulszoner för t.ex. förbättrad fysik eller hög kaloriförbränning.

Spring, Synkronisera, Spara och Dela
När ditt träningspass eller tävling är genomförd skickas enkelt all inspelad data över trådlöst till din dator då Forerunner 310Xt kommer inom räckhåll. Inga kablar krävs. Informationen finns bara där, redo för dig att analysera, kategorisera och dela via vår onlinetjänst Garmin Connect eller vårt program Training Center™. Du kan även planera framtida träningspass hemma vid datorn för att sedan skicka över dem till din Forerunner.


Tidningen Aktiv Träning testar klockan i senaste numret.

Inga kommentarer: