måndag, december 21, 2009

ReCharge


Och så kom vintern på allvar, även till Göteborg. Jag vaknade innan klockan ringde 06.45 imorse av att plogbilarna jobbade när resten av Göteborg sov. Härligt, det vita lyser upp på årets mörkaste dag.

Imorgon lämnar jag stan för att åka ned till Skåne. Det ska bli kul och skönt att fira jul på hemmaplan. Extra roligt är det naturligtvis att vi är förstärkta med lilla systerdottern, en liten tjej med ett smittsamt leende. Sedan blir det väl lite traditionell löpning med brorsan som jag brukar få se ryggtavlan av efter 2 km.

Jag har inte prioriterat bloggandet och det blir nog en liten paus över jul. Precis som med träningen kan det vara skönt att ladda om lite och ge kreativiteten lite välbehövlig vila. Jag har kikat runt lite i träningsbloggsfären och det är idel julteman och upplägg om nästa år.
Efter att ha gjort periodiserade träningsupplägg i några år verkar detta bli det nya ordet för 2010 om man ska utläsa någon trendspaning från bloggar som berör cykling. Inför SATS inspirationsdag så kommer även en SATS X klass introduceras- vad detta handlar om får vi se.

Jag vill avsluta med att skriva något som känns hoppfullt när de flesta nyheter mest handlar om strandade klimatavtal, nedläggningar av bilmärken m.m. Forskare börjar nu mer och mer tro på teorin( se program på SVT) Survival of the Kindest. Teorin sätter århundraden av tidigare forskning på kant när man reviderar att människan inte drivs av egoism utan av hjälpsamhet och socialt samspel med andra individer. Människan är den hittils snällaste apan:) Det får bli essensen av julbudskapet- var en modern människa- var snäll! God Jul:)
Göteborg- den vita staden

4 kommentarer:

Träningsglädje sa...

Ha en fin jul Magnus!

Magnus sa...

Tack detsamma Sara- God jul! Det verkar kunna bli lite skidåkning på längden- på Österlen! Det händer inte så ofta:)

Cizzi sa...

Hoppas du får en härlig jul! Vi ses i januari =)

Magnus sa...

Detsamma Cizzi, i januari blir det full gas:)