söndag, juni 06, 2010

Test: Gore Running Löparväst


Jag kommer att testa lite kläder från Gore framöver. Jag har ganska länge sneglat på Gore´s kläder som finns lite mer utvalda och nischade butiker som Löplabbet, Löp och skokliniken och CykelCity. Gore är kanske mest kända för GORE-TEX®-tyget som är ett vind-och vattenavvisande skalplaggstextil sitter i jackor hos alla möjliga olika varumärken. Gore ligger även bakom WINDSTOPPER® men gör också egna kläder.

Gore´s 2 klädgrenar är Gore Running Wear och Gore Bike Wear. Håller man på med triathlon så är det givetvis fantastiskt bra att få testa kläder från ett varumärke som riktar sig till två av grenarna och som lägger vikt vid detaljer och hög kvalitet.

Gore Running Magnitude AS West och Mythos T-shirt


Västen har förutom sjysst komfort massa detaljer som gör att den lämpar sig för speciellt för tävlingslopp. Den är sval och vindavisande med Windstopper på fronten och svalt mesh-tyg över ryggen. Som simmare är man i regel lite bredare över bröst och axlar men ändå sitter västen klockrent, tight men inte som ett skinn.
Den går att bära både som väst direkt emot huden eller med en funktions t-shirt under. På magen finns 4 smala fickor som rymmer mobiltelefon, iPod eller en bar/gel med energi. På insidan finns en större innerficka. De horisontella "linjerna" är resårband som eventuell nummerlapp kan fästas i då man kör lopp. etta är en smart detalj som gör att man slipper få massa noppor eller trådöglor i tyget som man annars får när man fäster säkerhetsnålarna direkt i tyget. Många genomtänkta detaljer med andra ord, men framförallt är passformen och komforten väldigt fin. Bra tänkt Gore!

Bäst i test. Bäst i väst. Same same.

1 kommentar:

Träningsglädje sa...

kul! jag gillar gore, har inte överdrivet många plagg därifrån men några stycken iaf. hoppas din fot tillfrisknar snart! det går väl mara i gbg också? fast den är kanske på våren...