fredag, februari 09, 2007

Månadens mix

Håll i hatten- veckans mix är gjord av dj´n Jon Carpenter. Han har verkligen inte fegat när det gäller funkig house i denna mixen. Ganska hårda beats men vilket sväng!

Klicka på mig- jag är den funkiga mixen!

Ladda ner i poden och träna på:)

Magnus

6 kommentarer:

Anonym sa...

Cool mix! Tror jag ska använda början av denna som första övergång i passet jag mixar just nu. :)

Magnus sa...

Gör det! Det finns så mycket bra musik att man blir yr..

Mel sa...

Jag lyssnade igenom din mix nu i morse, det jag la märke till är att det är nästan samma bpm rakt igenom. Jag har aldrig gått på pass på World Class så jag vet inte hur era pass är uppbyggda, brukar det vara samma bpm hela passet? Jag har inte så mycket att jämföra med, det är alltid intressant med andra upplägg på passen.

Magnus sa...

Mel

World Class har inga förkoregraferade spinningklasser- alla får sätt ihop sina egna pass och välja vilket bpm som helst.

Jag kör inte samma bpm hela passet- framförallt inte under uppvämning/nedvarvning. I vissa utmaningar/stigningar kan dock varvtalet hamna på ungefär samma bpm i 12-17 min. Många cyklister vill ju gärna ligga på exakt samma kadens och puls hela passet i genom medan den genomsnittlige spinnaren nog hellre vill ha lite mer variation. Det går ju också att använda sig av dynamiken i musiken, så även om bpm är detsamma kan pulsen och stryrkan variera.

Mixarna är mer inspiration- det finns fler artister än E-type;)

Om du bor i Gbg får du gärna komma förbi och prova ett pass=)

Mel sa...

Tyvärr, bor uppe i Uppsala men tack för inbjudan :)

Magnus sa...

Mel

Okej.. så synd. Se det som en stående inbjudan, har du vägarna förbi så vet du=)