måndag, februari 19, 2007

Personkemi

Få aktiviteter frambringar den grad av svettning som just spinning. Nu när salarna är fulla och blir ganska varma kommer ett litet husmorstips- kanske något mer riktat åt killarna;)
Oavsett hur mycket man tvättar vissa syntetplagg så tycks inte spåren av svett och dålig lukt försvinna, speciellt om man kör så hårt att man börjar förbränna proteiner( när kroppen söker all form av energi i cellerna och då använder både socker, fett och proteiner enkelt förklarat). En av svettslaggprodukterna som bildas är bl.a. ammoniak som kan ha en ganska frän lukt och tenderar sätta sig i kläderna. Det hjälper inte alltid att tvätta kläderna- men lugn- det finns bot!
Blötlägg kläderna 15-30 min i vatten och slå i en skvätt ättika. Ättikan neutraliserar odören. Skölj sedan ur med vatten och tvätta som vanligt( 40/60 grader) och vips så doftar dina kläder som en äppellund en majdag i Kivik!

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha, vad du är söt med ditt lilla tips! nu är det inte långt kvar här i Trysil! boka in torsdag nästa vecka.. då blir det middag på Farellis! Pöss

Magnus sa...

Tack du skidläraren;) Man värnar ju om sina kära cyklister serdu. Middagen är kryssad i kalendern. Ses- det blir kul!
Kram