lördag, februari 14, 2009

Phelps dopad!

Ursäkta rubriken. Jag ska genast förklara. Det är visserligen sant men inte så illa som det låter.


Svt har ett fantastiskt program som heter musikminsteriet. Det handlar inte helt oväntat om musik och varje program har ett tema eller en speciell vinkling med musik i fokus. Senaste avsnittet handlade om den påverkan musik kan ha för att öka t.ex. koncentrationen eller prestationen för idrottsmän. Den åttafaldige OSmästaren Michael Phelps togs upp som exempel som precis fram till starten inför varje lopp sågs med ett par iPod hörlurar i öronen. Det som Phelps lyssnade och vässade hans skärpa och koncentration var ingen mindre än Eminem. Alla hans medtävlande stod och laddade mentalt utan musik i öronen- medan Phelps byggde upp sitt adrenalin och sitt fokus med Eminems tunga beat. Uppenbarligen fungerade det.


Så med andra ord.. var Phelps var dopad men på hiphop vilket ännu är ett tillåtet medel. Och det lär förbli så. 
Musikminsteriet testade sedan samma sak i ett lite annorlunda och roligt experiment på simmarna Josefin Lillhage och Lars Frölander. Klicka här för att se hela inslaget, det börjar efter ca 14 min!


1 kommentar:

Anonym sa...

Du har så fel han lyssnade inte på eminem. Du måste verkligen söka istället för att gissa. Han lyssnade på en låt innan varje lopp och det var I'm me-Lil wayne