söndag, mars 01, 2009

Lördag part 2, Wellnessmässan


Vasaloppet rullar på här i bakgrunden. Daniel Tynell vann precis. Kul!

Direkt efter spinningpasset blev det ett snabbt ombyte och en minitaxi med destination Svenska Mässan. Jag skulle möta upp chef Magnus och Caroline som jobbar i receptionen på Sports Club. Vi hade bestämt oss för att gå på några föreläsningar på Wellnessmässan.

Sports Clubs chef Magnus och Caroline, receptionist  på SC 

Föreläsning 1 var nutritionisten Fredrik Paulún som höll ett föredrag om sin senaste diet, isodieten som är en blandning av det "bästa" av flera andra dieter som t.ex. Atkins och GI. 

Fredrik Paulún

Föreläsningen var endast 30 min( alla föreläsningar var bara en halvtimme) så det blev ett rasande tempo om sammansättningar av kolhydrater, proteiner och fett. Palulún var påläst och gick in på allt från mättnadskänsla till långa och korta mättade fettmolekyler. Bra föreläsning även om det var mer än tydligt att det går att köpa en bok om detta. 

Nästa föreläsning var ett tips av Caroline, Ralph Peeker som Caroline hade hört som föreläsare och lärare på läkarprogrammet. Han är till vardags är docent och överläkare i urologi vid Sahlgrenska. Föreläsningen behandlade allt från testosteronets verkan och effekter på män såväl som sekundärt på kvinnor. Det blev mycket humor och en skön och ganska lättsam inställning till alltfrån  förstorad prostata till erektionsproblem.  Det bjöds i förlängningen på en hel del skratt mellan mig, Magnus och Caroline om detta. 

Ralph Peeker

Sist ut var Kari Martens som  genomfört en Deca Ironman i Mexico. Detta är alltså en extremvariant av triathlon då man kör 380 km simning, 180 mil cykling och 420 km löpning på tio dagar. Kari hade dessutom helt ändrat livsstil, från att vara överviktig och inte tränat till att vid 40 år börjat träna triathlon och spränga förutfattade gränser. Intressant och nästan lite galet.

Kari Martens

Vi tog ett varv via montrarna på mässan efter föreläsningarna och kunde konstatera att blandningen mellan vetenskap och new age var total. Tyvärr var träningsbranschen inte så väl representerad som den borde varit.  

Gå på vatten- halleluja!

Caroline testar någon slags vibrationsträningsprodukt

Efter avslutad mässa tog vi en räkmacka på Gotia Towers och summerade intrycken. Det fina föreläsningsprogrammet matchade kanske inte i övrigt resten av  mässan. Det blev några härliga skratt och efter avslutad middag lämnade vi mässan med  ny input och en limpa av Paulún.

Tack för trevligt sällskap bästa Sports Clubbers;)




Inga kommentarer: