torsdag, mars 12, 2009

Vårkänslor

Våren närmar sig. En -08 eller en -09, det är frågan. Nya ramen (översta) är onekligen riktigt läcker. Hm. Vi får se. Frossa själva vidare på CykelCity

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska också få köpa ny hoj snart. Den gamla blev ju stulen i höstas. Jag vet inte alls vad jag vill ha, mer än att jag är torsk på Trek och att jag vill ha aliminiumram.

Magnus sa...

Hej!

Jag tittade på Trek´s cyklar på nätet häromdagen och jag håller med- de är toksnygga- kanske de hetaste på marknaden. De konkurrerar helt klart med italinenarna.

Jag är ingen expert, snarare tvärtom, så jag tar hjälp av några duktiga medlemmar och vår samarbetspartner CykelCity.

De som de allra flesta säger är att om man ska hålla på ett tag så är det att köpa en kolfiberram som gäller. Den cykeln jag tittar på är i karbon och samma komponenter rakt i genom, Shimano Ultegra sl. Sen kan man ju uppgradera hjulen om man vill. Columbus är CykelCitys eget märke.

Så mitt tips är att få hjälp med sittställning av någon som kan och kanske överväga kolfiberram om du kommer cykla ett tag. Titta sen vad det är för komponenter och i fall de blandas olika serier( växlar, bromsar, vevparti). Min taktik är att satsa på en ram som man kan bygga på. Jag har bara tittat på utseendet innan men fått tänka om eftersom jag vill maxa pengarnas värde. Ungefär hur mycket har du tänkt att den får kosta?

Anonym sa...

Hej. Jag förstår att du håller i cykelpass? Jag håller på att göra ett pass nu, cyklat i många åt men nu ska jag få hålla i egen klass. Gymmet bekostar inte någon utbildning men det känns som man kan endal ändå. Skulle dock vilja ha lite tips om ordval och så, hur man beskriver för de som tränar vilken belastning man ska ligga på, hur de ska kännas osv. Mycket tacksam för hjälp. Kanske kan mejla dig? /elin

Magnus sa...

Hej Elin!

Det stämmer att jag håller spinningpass. Har du cyklat ute eller sysslat med spinning i många år? Jag tycker alltid det är bra med en grundutbildning innan man kör igång och instruerar. Även om man är en tekniskt duktig i sadeln så lär man sig mycket på en utbildning, hur man ska leda, saker som man måste kunna ur säkerhetssynpunkt och framförallt får man ett annat självförtroende som instruktör när man väl är redo att leda pass. Så jag rekommenderar dig att ändå gå en grundutbildning- kanske ditt gym kan betala hälften eller åtminstone lyfta momsen- pressa dem lite;)

Det bästa när man sätter ord på upplevelser är att göra det empiriskt- alltså att testa på sig själv och beskriva för sig själv hur det känns. Man kan referera till andra idrotter, sin andning, trögheten i benen, värme, svettning osv. Fantasin sätter gränserna.

Du kan maila mig på spinspirit@hotmail.com om du har frågor så ska jag försöka besvara efter bästa förmåga. Trevlig helg=)

/Magnus

Anonym sa...

Tänk om man hade en sån :)