lördag, november 07, 2009

Årets julklapp


När jag var yngre kunde jag spendera timmar framför Naturkompaniets katalog. Jag var snudd på lite överfascinerad över alla prylar som fanns där. Superlätta primuskök i titan, vassa oaklayglasögon och prassliga skalplagg. Jag har väl inte tappat intresset helt men det har helt klart mattats av. Det är nog 10 år sedan jag hade katalogen hemma men igår tog jag med ett ex i farten på väg hem från stan.

Jag är inte heller personen som drar på hike och behöver prylarna. Men det är något med de där krokarna i olika aluminiunlack som ändå lockar, det är någon slags leksakskänsla i vuxen ålder. Man vill ha dem lite bara för sakens skull.

Nybliven cyklist som jag numera är har det färgade aluminiumet fått lämna plats åt karbonet. Detta är en farlig övergång katalogmässigt eftersom man numera tycker ett hjulpar i karbon för 5000 kr är rena kapet. Not good.

Men men. Nu till rubriken. Jag hittade julklappen som kommer stå överst på min julklappslista. Vad. Jo, en espressopump. Finkaffe på distanspassen. Genialt! Jag har sett den tidigare men den har fallit i glömska. Tack vare katalogen så färskades minnet upp. Hoppas tomten läser bloggen.

Pump it up.

Det finns fler prylar för vildmarksconnoisseuren.

2 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Vilken helt underbar pryl, perfa för en sån kaffenörd som jag, wow!

Magnus sa...

Ja, visst är det. Pump up the jam var 90-talet- Pump up the coffee är mera 2000-talet;)