söndag, maj 03, 2009

FIBO del 3- The Products


FIBO innefattade massvis och åter massvis med olika gymmaskiner. Av dessa tusentals grejer så tänkte jag bara recensera de två prylar som jag tycker var bäst. Först och äntligen har Schwinn släppt en cykel som istället för mekaniskt bromssystem använder sig av magnetbroms precis som på en trainer som landsvägscyklister använder sig av. Cykeln, Schwinn A.C. Performance, har en display där man kan se kadens samt hur många watt man trampar. Det går även att överföra träning på ett USB-minne som kan kopplas. Jag fick dessvärre inte prova så kan inte ge något omdöme om hur bra det funkar.


Los Angeles baserade företaget YogiToes ( säljs i Sverige på Yoga-saker) har sedan ett tag gjort handdukar i microfiber för yoga/pilates mm,  med knottror i gummi på ena sidan så handduken ligger stilla mot underlaget. Nu kommer även en handduk i mindre format, FitToes. Vi fick var sitt exemplar som användes på våra Activio-shower. Bra grej!

Sen var det allt det där andra på FIBO.. En tydlig trend var att göra träningen mer virituell- spinning -och motionscyklar med tv-spelsskärmar där man cyklade mot andra cyklister som man satt i ett tv spel. Nedan är ytterligare exempel på virituell träning, dans-versionen av guitarhero ungefär- en skärm som visar var man ska stå och en sensorplatta på marken kopplad till skärmen.Johnny G var som sagt på plats och körde sin nya produkt Kranking för fullt. Jag provade inte själv men de som gjorde sa att det var jobbigare än det såg ut. Jag är dock lite skeptisk och har svårt att detta kommer slå.


VIDEOS

Löpband/skateboard?

Proffsen på 2000-talets stepbräda 

KrankBikes

Det var allt från FIBO 2009. 

Inga kommentarer: