onsdag, maj 20, 2009

Torino - Arenzano (Genova), 214km


Göteborgsvarvet har upptagit en del fokus på senare tid men det betyder inte att jag har slutat följa Girot, tvärtom. Det har hänt en del på senaste etapperna och tyvärr har Lövkvist trillat ner i listan till dagens 8:e plats. På 8:e etappen föll dock den spanske cyklisten Munoz ett betydligt tyngre fall över säkerhetsbarriären och störtade 60 m ned i en ravin. Hans läge är allvarligt då han ådrog sig skallskador. 
Fallet ledde till att Girots cyklister på nästa etapp stannade och körde medvetet långsamt på den nästföljande 9:e etappen i stöd för Munoz och som protest mot den bristande säkerheten. Gårdagens etapp, nummer 10, kördes som vanligt och di Luca drygade ut sin ledning. Tyvärr krävde gårdagens Giro sitt första dödsfall när den 69-årige fotografen Fabio Saccini avled efter en motorcykelolycka påväg till tävlingen. 

Idag är det dags för etapp nummer 11 som kommer inledas med en tyst minut för att hedra Saccinis bortgång. Dagens sträcka är en något flackare etapp och enligt en intervju med Eurosport har Lövkvist goda chanser att knappa in och kämpar fortfarande för totalsegern på Girot. Sändningarna börjar som vanligt kl 15 på Eurosport.

Etapp 11: Torino- Arenzano, 214 km

Uppåt- men inte så stygg etapp som de tidigare nyss körda

 Lycka till Gotland!


Inga kommentarer: