onsdag, augusti 27, 2008

Glasérade revben med tablooleh

Jag har länge haft en passion för att laga mat och tänkte att lite recept skulle sitta på sin plats på bloggen. Dagens recept lämpar sig dessutom bra till sensommaren och då revbenen blir grymt goda att grilla. Gillar man inte revben kan man göra samma glace på kyckling men då med skinnet kvar. Och.. detta har inget med GI att göra. God mat rakt av bara, med massa G och  en hel del I.

Revben med svartvinbär- och senapsglace

1 kg tjockskurna revben
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10 hela korn svartpeppar
1 gul lök
salt

Bryn lök och vitlök lätt och snabbt i oljan. Lägg i revbenen och häll på vatten tills det täcker köttet. Häll i pepparkornen och salt och koka under lock ca 1 timme.

Glace

4 msk Västerviks Senap
5-6 msk Svartvinbärsgelé

Mixa senap och gelé till en jämn massa. Pensla på revbenen när de är kokta, helst när de har kallnat lite, och lägg sedan revbenen på grillen tills glacen är krispig. Alternativt grilla i ugn i ca 200 grader 5-8 min. Vänd gärna och pensla på lite extra glace.

Tabooleh

Ingredienser till tabooleh

Bulgur ( anpassa mängd efter antal portioner)
Tomatjuice (mixa hela tomater funkar också fint) 
Grönsaksbuljong
Tomat
Gurka
Citron
Nektarin
Russin
Cashewnötter
Persilja

Koka upp vatten och tomatjuice med buljong och lite olivolja. Tillsätt bulgurn när vattnet kokar- koka försiktigt under lock i 10 min. Filéa bort kärnhus i gurka och tomat. Hacka i superperfekta bitar, likaså nektarinen. Blanda ihop med den svalnade tomatbulgurn, russin och nötter. Pressa en citron över och blanda i rikligt med finhackad persilja. Salta och peppra efter egen smak.

Färdigt! Servera gärna med lite matlagningsyoghurt smaksatt med lime eller ingefära. Lite god honung på toppen skadar inte. 


Inga kommentarer: