lördag, augusti 16, 2008

Tvära kast i brottarkarrären

Utgången i Ara´s brottarprotest verkar enligt Aftonbladet bli att internationella brottningsförbundet (Fila) kräver att Ara Abrahamian stängs av på livstid och får lämna tillbaka bronsmedaljen. Nu har ju i och för sig Ara sagt att han vare sig vill ha medaljen och ändå  ska sluta så egentligen känns domslutet ganska verkningslöst. Men personligen tycker jag straffet är alldeles för hårt om man jämför med dopingbrott där straffet ofta blir några års avstängning. 

Hade det framkommit ett tydligt svar på varför Ara straffades med varning hade inte efterspelet blivit som det nu har blivit. Men luddigheten består. Hoppas att Fila tar till sig kritiken med problemet med domarnas makt och stänger av domare på livstid på samma sätt. Men just nu känns det föga troligt. 

Uppdatering: Som väntat blev Ara av med medaljen. Läs mer här!

2 kommentarer:

Seabird Boracay sa...

Heydu! I've been to Goteborg, great place plus my relatives live there!

Anonym sa...

Om Abrahamian gjorde rätt eller fel kan man ju bara bedöma efter att ha sett matchen. Har han rätten på sin sida, vilket, vi jag alltså inte vet, gjorde han rätt, nu går han till idrottshistorien, ett brons hade bara varit ett i mängden,

Idrotten är skit nu mer, doping och mygel.