torsdag, augusti 14, 2008

Ara OS-brottas med känslor

Vilken emotionell OS-dag.. Snacket går naturligtvis om svenske bottaren Ara Abrahamians insats och efterspelet till bronsmatchen. Jag förstår frustrationen men kan inte riktigt sympatisera med Ara´s protest. Det är ok att protestera men sättet det gjordes på ligger nog tyvärr den tempramentsfulle brottaren i fatet. Inte snyggt gjort. Och tråkigt att riskera att bli av med medaljen. Men men.. vi vet inte var det landar just nu.

Medaljens baksida 

Stefan Nystrand gick ut tufft på 100 fritt men höll inte hela vägen hem och slutade på en 8:e plats. Kanske en liten besvikelse men det är bara att häpna över hur otroligt snabbt alla andra simmar. Dessutom gick det bra för Nystrand på 50 fritt vilket är hans främsta distans- så jag håller tummen för en något högre placering där.

Hittils är det våra svenska cyklister som har lyft fram Sverige som idrottsnation. Gårdagens tempocykling av Gustav Larsson var verkligen en bragdinsats och genererade det andra silvret. Imponerande!

På bloggen Träninsblog  ställdes en bra fråga angående spinning- gå gärna in och se för det kom många bra svar!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Abrahamians actions were a disgrace to sweden. the rest of the world sees him as just another spoiled athlete who didn't get his way.

om man ska spela spelet så ska man tåla spelet

Magnus sa...

Problemet med det sk spelet är att vissa spelare har fördelar gentemot andra när reglerna böjs och tänjs lite godtyckligt utifrån vem som står på brottarmattan. Ingen expertis har hittills sagt att att domslutet var tydligt och rätt. Huvuddomaren gav först dessutom Ara poäng- och sedan var han istället varnad. Tvära kast för att uttrycka sig i brottartermer. Problemet med korrupta domare kvarstår tyvärr- jag tycker inte det hela verkat gått rätt till.

Men- jag tycker som sagt sättet att protestera inte var helt polerat och kan förstå omvärldens kritik i syfte på prisceremonin.