måndag, augusti 11, 2008

Underdogsen skäller högst

OS pågår som bäst och som gammal simmare är det ett helt fantastiskt OS hittils. Världsrekorden ryker, det ena efter det andra, och det är bara att njuta av fantastiska bilder från den smått otroliga simhallen National Aquatics Center. 

Bildproduktionen är storslagen och när man nu äntligen fått valuta för sin HD-box så är det bara att luta sig tillbaka i soffan. Det är svårt att inte dras med i hypen runt den amerikanska simmaren Michael Phelps som har gått ut med en målsättning på 8(!) guld. SVT studiosoffa visade igår att Phelps har optimala aquadynamiska förutsättningar för att simma snabbt- långa armar och långt framskjuten tyndpunkt vilket ger honom ett perfekt flytläge i vattenytan- snacka om att vara klippt och skuren för att slå rekord. 


Men ur svenskt perspektiv är det just nu ett par för mig okända namn som har dominerat OS hittils och naturligvis talar jag om svenska cyklisten Emma Johansson som knep en silvermedalj i gårdagens cykling. Vilken bragd! Den andra underdogen är roddaren Lassi Karonen som gammal ländskidåkare skolade om sig till roddare och nu är vidare till semifinal efter endast 7 år i roddbåten. Lasse har för övrigt Sveriges bästa syreupptagningsförmåga på 7,2 l- en vanlig motionär ligger på 2- 3,5 l! 

Inga kommentarer: