torsdag, januari 21, 2010

Äntligen!


Äntligen! Ja, så känns det, med samma entusiasm som Gert Fylking brukar skrika ut det när akademins dörrar öppnas kl trederton. Min Nike-klass, ReCharge, är klar!
Just nu känns det som denna klass har sugit mer energi ur mig än givit mig. Det är dags att ladda istället. Lyssna in mig. Ta in den. Andas den. Testköra den. Jag vet inte hur känslan för att hålla ett sommarpratarprogram i p1 är men jag förställer mig att det är något liknande.
Jag har 60 min på mig att försöka ge en glimt av mitt instruktörs-jag och ge ett smakprov på musik som får mig att prestera, presentera min träningsfilosofi och försöka inspirera. Allt detta inför en publik som är grymma på att göra samma sak. Det är spännande, pirrigt och kul. Blandade känslor men in a good way.


Jag har inte rakt ut sagt vad min klass handlar om men jag kan väl i alla fall säga att det handlar om intervaller. Det har inneburit ett ganska långt och hårslitande jobb framför mixmeister fram och tillbaka sedan någon gång i höstas. Jag har börjat. Slutat. Gjort om. Struntat i skrället till klass ett tag. Tänkt till. Tänkt om. Ändrat. Ändrat tillbaka. Funderat, som professor Baltazar. Sen plötsligt bara föll det på plats. Men det tog tid.
Jag vill ju gärna köra alla sträckor "on beat", alltså kadensen till takten. Det svåra är då att få ett beat på 130 gifta sig med ett på 95. Ibland får man till det. Ibland blir det som att salta ett kokt ägg med sockerströaren. Inte bra. Men nu har jag lyckats använda saltkaret hela vägen. Det känns bra och nu är det i alla fall allt gjort. Yes!


Jag kommer köra klassen 2 ggr innan det är dags för presentation på NIKE i Stockholm. Ena gången bli i helgen för 9 blivande cykelinstruktörer med snar InCycle-licens i helgen. Andra gången blir på tisdag kl 17.30-18.30( klassen är 60 min!) på SATS Landala. Så.. kära SATS Göteborg medlemmar.. Välkomna!

Just do it!


4 kommentarer:

Cizzi sa...

Vad kuuul det ska bli att köra för dig =) Äntligen! Jag utgår från att du kommer använda Activio under ditt pass =)

Magnus sa...

Ja, nu är det snart dags. Ja, det blir activio till min klass:)

Anna (Orka mera) sa...

Ska bli jättespännande att testa! Bara en vecka kvar :)

Magnus sa...

Ja, det var ett tag sedan man såg dig Anna. Sen har jag hört att du ska träna tillsammans med Jennie (Backeskär), trevlig tjej! Vi ses!