onsdag, januari 06, 2010

Återfallsförbrytare?


Jag visade för ett tag sedan att tidningarna Kadens och svenska Runners World hade samma artiklel om mjölksyra. En av anledningarna till att jag köpte kadens så var att läsa om omslagspojken på magazinet, Nicklas Axelsson. Jag tyckte det var ganska kontroversiellt att sätta en dopingdömd cyklist frontpage. Jag läste reportaget och Roberto Vaccis ledare och det fick mig att tänka till. Det var ett långt ganska oglamoröst levnadsöde som Nicklas hade levt och jag fick en bättre bild av vilken press man har som proffscyklist. Hans kärlek till cyklingen genomsyrade reportaget samt att han i år skulle göra sitt sista år som proffscyklist efter dopinghärvan. Med andra ord så ändrade jag uppfattning, det kändes rättvist att NA fick förklara sig.


Nu läste jag precis att han 8 år senare har lämnat ett positivt dopingprov igen( AftBl, SvD, DN). Det känns som man blir lurad och jag tror fortfarande samma nummer av kadens står på hyllorna i affärerna. Taskig timing får man säga och är det sant blir det förmodligen livstids avstängning. Tråkigt och man ska givetvis vänta ut en fullständing utredningen innan man dömer honom. Men just nu känns det som skrevs i kadens inte så trovärdigt. Tyvärr.

4 kommentarer:

Matilda sa...

Säger bara en enda sak, BORT MED ALLA SOM DOPAR SIG! Livstidsavstängning tror jag på.

Jag tackar för dina fina ord och visst ska jag kämpa på, OS guldet 2012, 2016 och 2020 är mina!

Var i Sverige kör du dina spinnpass?

Katarina M-I sa...

Jag har lite svårt att få ihop storyn.

Men jag tror att har man en gång gått över gränsen och känt kicken och "brutalt bra form" så är det svårt att gå tillbaka.

Som med alla missbruk.

Det är så in i bänken tråkig läsning...

Martin Hertzman sa...

Precis vad svensk cykelsport behöver just nu när man ska försöka skörda frukterna av Emmas och Gustavs OS-silver!

Man blir både förbannad och ledsen, då ingen, och jag menar verkligen ingen, är vinnare i denna fars!

Magnus sa...

Matilda

Ja, jag håller med i sak, det är liksom idrottens kärna- att tävla på rättvisa villkor. Jag kör klasser i Göteborg på SATS Landala. Det blir vissa gästspel, härnäst på Nike´s konvent i Sthlm i slutet av jan.

Katarina

I reportaget i kadens vann han ju tillbaka en viss sympati då han berättade att fick ta jobb på ett lager och sedan fick cancer efter avtjänad avstängning. Jonas Karlsson på SVT sport sa att svenska folket är kanske den mest brutala domarkåren när det gäller dopingbrott. Ludmilla lämnade ju landet och jag vet inte om hon har vågat sig tillbaka igen. Det är väldigt sällan B-provet friar, frågan är väl snarare hur han ska förklara resultatet. Förra gången kom det ju iaf ett snabbt erkännande.

Martin

Precis samma tanke slog mig när jag läste om det. Synd om dem, tråkigt att behöva lägga fokus och framtida intervjutid på detta. Trist trist:(