söndag, februari 21, 2010

Män som gråter


Per Elofsson står primetime i tv och lipar in i kameran. Jag kan inte annat än bara hålla med och skvätta lite jag också. Vilket lopp och vilken insats av svenska landslaget i skidor!

En glad lipsill

Tre gånger har jag sett masstarten. Det blir bara bättre och bättre för varje gång. I en individuell gren där en persons ära står överst på pallen hjälper hela laget varandra med taktik och briljans av sällan skådat slag. Wow!

Någon i svenska laget ska stå komma in först, frågan är inte vem utan det är allas gemensamma inställning och stöttning som blir nyckeln till att lyckas hela vägen fram. Ett guld med Hellner och ett brons med Ohlsson, fantastiskt! Södergren borde också få lite av medaljerna för sitt taktiska jobb och slit. Svenska landslaget i längd- vilka förebilder både som idrottsmän men även i kamratskap och laganda. Mera mera säger jag! Och grattis!

Delad glädje är dubbel glädje:)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som vilken proffscykeltävling som helst tycker jag.
Alla jobbar för att en person ska vinna och med det "vinner" hela laget!

Magnus sa...

Jo, visst är det så rent praktiskt, jag ser din poäng. Jag gillar cykel och cyklister och kan hålla med.. men.. jag tycker dock att man hör en viss bitterhet i proffscyklingen av hjälpryttare. Det ligger ofta ganska stora ekonomiska tankar bakom stallets taktik.

OS känns för mig lite mer nobelt, idrotten går före prischeckar och sponsorkontrakt just i själva genomförandet av loppet. Ingen är på förhand utsedd som hjälpryttare- alla får vinna. Men det är vad jag tycker:)