lördag, oktober 03, 2009

Gnällcoachen


Det är lördag och lite fixa-i-hemmet-dag. I eftermiddag ska jag träna lite. Just nu har jag tv4 i bakgrunden och programmet Matakuten. Programmet handlar om den dåliga maten som serveras på svenska skolor. Programmet har tre matprofiler med som ska coacha i köket. Det är Melker Andersson, Paul Svensson och Carola Magnusson. Melker och Paul coachar med humor, emellanåt lite vasst, men det pushar bespisningspersonalen framåt.


Men.. coach nummer tre, Carola, är ju rent ut sagt en bedrövlig gnällspik. Förmågan att pitcha in rösten på gnällfrekvens är det närmaste fascinerande. Hur ska personalen ta till sig något positivt när det låter som bedrövligheter?
Personalen ser ju helt knäckt ut efter allt gnäll - stackare, jag lider med dem. Carola är så sjukt prettoförnuftig, tänker "rätt" för att lyfta sitt eget ego medan gruppen fördummas. Hon lyckas smula sönder intressanta frågor med sin makalöst tråkiga framtoning. Den lilla personalen krymper som teskedsgummor och drunknar i snusförnuftigheter. Detta är nog ett av de sämre exemplen av coaching jag har sett på senare tid. Gå en kurs!

Inga kommentarer: