torsdag, oktober 22, 2009

Konkurrensen tätnar


I januari nästa år kommer ytterligare en konkurrent till gymmarknaden i Göteborg. Den redan hårda konkurrensen ökar med ännu en aktör på markanden. Lågpriskedjan Fitness24Seven öppnar en anläggning mitt i stan sånär som nästan granne med SATS Kungsgatan. F24S är stora i Skåne, framförallt i Malmö men också i Stockholm. Anläggningarna står öppna dygnet runt så deras medlemmar har full tillgänglighet oavsett klockslag på dygnet.

Hittills har de flesta anläggningarna erbjudit fria vikter och cardiomaskiner men inget gruppträningsutbud. Numera har F24S dock börjat smyga sig in på gruppträningsmarkanden och i Göteborg kommer en s.k. plus-anläggning med ett yoga, aerobics, spinning, ett visst Les Mills utbud samt indoorwalking. Öppningserbjudanden är minst sagt offensiva, gymkort för 149kr/månad är en svårslagen prisbild.

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

billigt kan väl vara bra men det där intresserar mig inte det minsta. gymmen ser sjukt tråkiga ut. visst kan det vara bra för de som tycker gym är dyrt, men jag undrar hur ofta de som inte redan är träningsfrälsta kommer att gå dit. jag tror på upplevelsekänslan man får på köpet på ett något dyrare gym. men... det är ju bra att det finns gym för alla målgrupper - och plånböcker. :)

Magnus sa...

Ja, det är ju helt beroende på vad man tilltalas av. Oavsett så är det inget dåligt läge de har fått tag i, mitt i Göteborg. Det är många som jobbar i city och då är tillgängligheten viktig. Det är ju tom med möjligt att ha kort på flera olika kedjor när priserna är såpass låga. Det är ändå intressant att gymbranschen fortfarande växer-man undrar var taket är!

Anonym sa...

Sannerligen intressant nyhet. Vi ses på söndag, eller du tittar kanske förbi under lördagen också?